Vicepreședintele CJ Cluj Radu Bica reținut pentru luare de mită a fost arestat

Vicepreședintele CJ Cluj Radu Bica reținut pentru luare de mită a fost arestat
Radu Bica a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreședinte al CJ Cluj, să le furnizeze informații obținute în virtutea funcției și, astfel, să faciliteze câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Radu Bica reținut pentru luare de mită, după ce a acceptat oferta a două persoane de a primi 25.000 de euro pentru a facilita câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena, a fost arestat, marți, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit magistraților clujeni, Bica a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, la ora transmiterii acestei știri el fiind în sediul Curții de Apel Cluj-Napoca și urmând să fie dus în arestul IPJ Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocații lui Radu Bica au declarat că vor face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Radu Bica, reținut pentru luare de mită în urma unui flagrant, fiind suspectat că a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreședinte al CJ Cluj, să le furnizeze informații obținute în virtutea funcției și, astfel, să faciliteze câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012, a fost prezentat, marți, Curții de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Radu Bica a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, că este nevinovat. Soția lui Radu Bica, Antonica, a spus că îl va susține necondiționat pe soțul său.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Radu Bica (PDL) a fost reținut, luni seară, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, să le furnizeze informații obținute în virtutea funcției și, astfel, să faciliteze câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleași împrejurări, inculpatul Bica Radu Vasile a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranșă, în sumă de 10.000 de euro. La data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înțelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracțiunii de corupție, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, învinuite pentru infracțiunea de dare de mită.

Radu Bica este vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj din anul 2008.

De asemenea, el este vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PDL Cluj din 2004 și vicepreședinte al PDL Turda din același an.

Între 1994 și 1998 a fost președinte al Organizației de Tineret a PD Turda.

Înainte de a deveni vicepreședinte al CJ Cluj, în iunie 2008, Radu Bica a fost șef la Autoritatea Rutieră Română (ARR) Cluj, începând cu anul 2005.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
S-a descoperit ce se întâmplă, cu adevărat, în corpul uman după lunile de izolare din...
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide