Videanu întreabă Comisia Europeană, printr-un act oficial, dacă firma Marmosim a „persoanei particulare” Videanu poate să ia bani europeni de la ministerul Economiei, condus tot de Videanu

Redactor:
Gândul
Videanu întreabă Comisia Europeană, printr-un act oficial, dacă firma Marmosim a „persoanei particulare” Videanu poate să ia bani europeni de la ministerul Economiei, condus tot de Videanu
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a trimis Comisiei Europene o scrisoare în care solicit o opinie cu privire la intenția firmei Marmosim, al cărei proprietar este, de a accesa fonduri europene în cadrul unui program operațional la care ministerul pe care îl conduce este autoritate de management.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a trimis Comisiei Europeneo scrisoare în care solicit o opinie cu privire la intenția firmeiMarmosim, al cărei proprietar este, de a accesa fonduri europene încadrul unui program operațional la care ministerul pe care îlconduce este autoritate de management.

Potrivit NewsIn, scrisoarea este adresată comisarului europeanpentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, iar în text ministruladmite indirect că se află într-un conflict de interese.

Potrivit legislației românești (Legea 161/2003, actualizată),prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ceexercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interespersonal de natură patrimonială, care ar putea influențaîndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivitConstituției și altor acte normative, se arată în lege.

Persoana care exercită funcția de membru al Guvernului esteobligată să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un actjuridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii înexercitarea funcției publice de autoritate, care produce un folosmaterial pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I,în caz contrar actele administrative emise sau actele juridiceîncheiate fiind lovite de nulitate absolută.

Astfel, potrivit scrisorii, compania Marmosim – unde ministrulsusține că este acționar majoritar „în calitate de persoanăparticulară” – are intenția de a depune un proiect pentru obținereade fonduri structurale prin programul operațional sectorial”Creșterea Competitivității Economice” (POS-CCE).

Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceriacționează în calitate de autoritate de management pentru acestprogram operațional, iar Marmosim, firma lui Videanu, este cel maimare producător de roci ornamentale din România.

„Dat fiind că doresc neapărat să evit probleme de orice natură,aș aprecia dacă ați putea să vă exprimați opinia asupra acesteichestiuni, în condițiile în care ar putea avea conotații delicate”,se spune în scrisoarea trimisă comisarului european de cătreministrul Videanu.

Scrisoarea este trimisă de Videanu în calitate de ministru alEconomiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și poartă antetulGuvernului României.

Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide