• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

VIDEO. PROTEST LA COTROCENI. MANIFESTAȚII ANTIBĂSESCU ÎN BUCUREȘTI, BRAȘOV, TIMIȘOARA ȘI SIBIU

În jurul Palatului Cotroceni au fost masate forțe de ordine

În Capitală și în principalele orașe din țară au loc, vineri seară, manifestații antiBăsescu.

Pornite inițial ca manifestări de susținere a medicului Raed Arafat, ele s-au transformat în mitinguri antiprezidențiale. Niciun miting nu este autorizat. La București, mulțimea strânsă în Piața Universității a pornit în marș, pe Bulevardul Regina Elisabeta, spre Cotroceni, cerându-le cetățenilor să i se alăture.


Protestatarii, în marș către Cotroceni.

La Brașov, aproape o mie de persoane s-au strâns în Piața Sfatului și scandează împotriva guvernului și a președintelui Traian Băsescu.

De la balconul sediului PSD, sesizând mulțimea, liderii locali ai social-democraților i-au încurajat pe protestatari să meargă „la prefectură”. Manifestanților li s-a alăturat un grup de revoluționari condus de Dorin Lazăr Maior și mai mulți politicieni PSD.

Cei 1.000 de oameni au pornit în marș pe Bulevardul Republicii, unde au fost opriți de un cordon de jandarmi.

S-a creat o busculadă, manifestanții luând-o pe străzile lăturalnice în încercarea de a merge la prefectură.

La Timișoara, aproape 200 de persoane au ieșit în stradă, locul de întâlnire fiind Piața Victoriei. Manifestarea este neautorizată, fiind anunțată prin intermediul rețelelor de socializare. Manifestanții scandează „Băsescu nu uita, va veni și vremea ta”, „Jos Băsescu”, „Tineri, veniți cu noi”, „Azi în Timișoara, mâine în toată țara”, în timp ce unii dintre ei au afișat foi A4 pe care scria „Pro Arafat”.

Manifestații similare au loc și la Sibiu.

UPDATE 20.08 Victor Ponta face o conferință de presă, transmisă în direct de televiziunile de știri, în care îi felicită pe cei ieșiți în piețe. Totodată, anunță că PSD va participa „la un pact național pentru sănătate„, alături de doctorul Raed Arafat.

UPDATE 20.12 La Brașov, manifestanții au plecat de la Prefectură către sediul PDL și scandează „Anticipate, nu comandate”, „Jos Băsescu” și „Demisia!” În mulțime se află și candidatul PSD la Primăria Brașov, Cătălin Leonte.

UPDATE 20.25 Primii 50 de oameni a ajuns la Palatul Cotroceni și strigă „Jos Băsescu”.

UPDATE 20.40 Coloana de manifestanți a ajuns la Cotroceni. Cei aproape 1.000 de protestatari scandează „A venit poporul, jos cu dictatorul!”, „Ieși afara javră ordinară!”, „Ghici, ghicitoarea mea, cine va pleca?”. Unul dintre participanții la miting poartă o cruce pe care scrie „PDL=PCR” și „Băsescu=Ceaușescu”.

UPDATE 21.00 La Brașov, protestul din Piața Sfatului s-a încheiat.

UPDATE 21.06 Din cauza protestului de la Palatul Cotroceni, aproape 15 troleibuze sunt blocate în zonă.

UPDATE 21.20 Protestatarii din primele rânduri s-au îmbrâncit cu jandarmii din fața Cotroceniului.

UPDATE 22.27 În fața Cotroceniului protestează în continuare în jur de 300 de persoane.

UPDATE 22.30 Unul dintre manifestanți a fost reținut de forțele de ordine.

UPDATE 23.18 Un bărbat a fost ridicat de jandarmi, după ce a încercat să forțeze intrarea la Palatul Cotroceni, el fiind dus la secția 17 de poliție. Bărbatul nu făcea parte din rândul protestatarilor de la Cotroceni.

UPDATE 23.47 În fața Palatului Cotroceni au mai rămas puțini oameni. „Aveți cinci minute să părăsiți zona”, i-a anunțat un jandarm. Oamenii părăsesc încet-încet zona.

Inchide