VIDEO: Un preot înjură pe Aeroportul Otopeni. Este român cu cetățenie americană și a fost ARESTAT de două ori în Arizona

Redactor:
Mihai Schiau
Omul a fost ARESTAT de două ori în SUA

Un pasager de pe Aeroportul Otopeni a filmat un bărbat îmbrăcat în preot, care înjură cele sfinte pentru că nu a primit viză să plece în SUA.

Timp de două minute și 30 de secunde, omul îi înjură pe angajații aeroportului, numindu-i „animale” sau „primitivi”, și folosește expresii înjositoare la adresa bisericii, a lui Dumnezeu, dar și a veșmintelor preoțești.

Cât timp bărbatul îmbrăcat în preot înjură, lumea din aeroport se uită uluită. Cel care filmează îi întreabă pe angajații aeroportului de ce nimeni nu acționează, moment în care câțiva paznici și jandarmi se întreabă spre făptaș. Deși se pregătea inițial să înjure, văzându-se încercuit bărbatul a coborât tonul. Nu se știe cum s-a încheiat incidentul, deoarece filmulețul se oprește.

„A înjurat pentru că avea o nelămurire cu viza”

Valentin Iordache, director de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București, a declarat pentru gândul că, din informațiile sale, bărbatul este preot în SUA și ar fi venit în România pentru a-și vizita rudele. „A înjurat pentru că avea o nelămurire cu viza, nu știa pe cât timp este”, a declarat Iordache.

Directorul de comunicare spune că angajații aeroportului credeau că bărbatul vorbește la telefon, motiv pentru care nu l-au legitimat imediat. Când au făcut-o, au aflat că bărbatul se numește Nedejde Constantin și are cetățenie americană.

Biserica Ortodoxă Română a dat publicității un comunicat în care precizează că Nedejde Constantin „nu figurează în evidența niciunei unități bisericești” din România. BOR precizează că „dezaprobă atitudinea agresivă și limbajul incompatibil cu calitatea de cleric” a bărbatului din imagini. BOR spune că filmulețul „a nemulțumit opinia publică” și a generat confuzie și interpretări eronate.

Preotul ar fi fost arestat de două ori în SUA

Conform unor site-uri din SUA care țin evidența celor arestați, Nedejde Constantin ar fi fost arestat de cel puțin două ori.

Conform whosarrested.com, bărbatul ar fi fost arestat pe 19 septembrie 2010, în Pheonix (Arizona), pentru furt din magazine. În dreptul pozei bărbatului apare mențiunea „inmate” (deținut), ceea ce înseamnă că a fost închis pentru fapta sa, dar nu se precizează pedeapsa.

Site-ul bustedmugshots.com precizează că Nedejde a fost arestat și în 15 ianuarie 2011, de această dată în Glendale (Arizona), pentru că ar fi refuzat să identifice un suspect în fața poliției.


 

Inchide