Vîntu: „Mă voi supune deciziei instanței, apoi îi urmăresc în justiție pe Băsescu, Kovesi, Maior”

Vîntu: Mă voi supune deciziei instanței, apoi îi urmăresc în justiție pe Băsescu, Kovesi, Maior
Publicat: 21/06/2012, 16:38
Actualizat: 11/07/2012, 10:16

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, joi, că se va supune deciziei instanței și după ispășirea pedepsei îi va urmări în justiție pe cei care se fac vinovați de acest „rapt”, printre care i-a nominalizat pe Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi, George Maior, Marius Iacob și Florian Coldea.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care, joi, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță, a declarat la Realitatea TV că nu va ataca în niciun fel decizia instanței.

Vîntu a mai spus că nu se aștepta la această decizie a instanței, pe care a catalogat-o ca fiind o bătaie de joc „la adresa actului de justiție și a bunului simț”. „Nu s-a făcut altceva decât să se legifereze tentativa de furt a lui Ghiță, ajutat de Parchetul General – Kovesi, la instigarea lui Traian Băsescu. Asta e realitatea. Îmi pare rău să constat că niște judecători s-au făcut părtași”, a mai spus el.

Vîntu a precizat că, după ce își va ispăși pedeapsa, le va urmări în instanță pe „toate aceste canalii” care s-au făcut vinovate de aceste abuzuri, nominalizându-i pe George Maior, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Marius Iacob și pe Traian Băsescu.

„Dânșii au încercat din toate puterile și se pare că au reușit să-mi incapaciteze puterea de luptă. Fiind afară evident că voi avea o putere de luptă mult mai mare decât fiind arestat”, a mai spus Vîntu.

El a adăugat că nu are cum să nu se supună deciziei instanței. „Mă vedeți pe mine luându-mi căruciorul și fugind peste granițe? Este evident că nu am încotro, singura mea posibilitate era să renunț la a mai lupta cu sistemul ticăloșit generat de domnul Traian Băsescu”, a mai spus Vîntu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, fostul patron al Realitatea TV, a fost condamnat, joi, la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a șantajat pe Sebastian Ghiță, fostul manager al televiziunii, potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel București (CAB).

Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeași infracțiune, decizia instanței fiind definitivă.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, pe 3 februarie, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la șase luni de închisoare cu executare și a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță.

Decizia a fost contestată atât de procurori, cât și de Vântu și Ion Ilie Cezar. Recursul s-a judecat la CAB, potrivit noilor reglementări privind accelerarea reformei în justiție.

Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar au fost trimiși în judecată pe 23 mai 2011, în stare de arest, pentru șantaj.

Cei doi au fost arestați preventiv pe 29 aprilie 2011 și eliberați în 16 iunie 2011 de o instanță a Tribunalului București.

Potrivit acuzării, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin amenințare, pe Sebastian Ghiță, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunțarea unui contract cu scopul obținerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecința prejudicierii părții vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar prin amenințarea cu uciderea lui Sebastian Ghiță, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele întrebuințate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părții vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie, suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpați, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier