Vlădescu despre bugetul de stat: „Era foarte ușor să mințim în continuare și să ne mai împrumutăm șase luni”

Redactor:
Gândul
Vlădescu despre bugetul de stat: „Era foarte ușor să mințim în continuare și să ne mai împrumutăm șase luni”
Ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marți, în plenul Camerei Deputaților, că ar fi fost "foarte ușor" pentru guvernanți să mintă "în continuare", să se mai împrumute "vreo șase luni" și să "aranjeze" un acord cu FMI, dar preferă să le spună românilor adevărul.

Ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marți, înplenul Camerei Deputaților, că ar fi fost „foarte ușor” pentruguvernanți să mintă „în continuare”, să se mai împrumute „vreo șaseluni” și să „aranjeze” un acord cu FMI, dar preferă să le spunăromânilor adevărul.

Vlădescu a susținut, la dezbaterea moțiunii simple inițiate dePNL, că guvernanții știu ce fac și că în niciun caz în acest momentcuvântul „incompetent” nu are legătură cu acest Guvern.

„Faptul că ceeea ce facem presupune un risc politic pe carenimeni nu și-a închipuit acum o lună și jumătate că cineva și l-arasuma arată deplina responsabilitate a acestui Guvern vis-a-vis decetățenii români. Era foarte ușor să mințim în continuare. Dinpoziția de ministru al Finanțelor, vă spun că am fi putut să mințimvreo șase luni, am fi putut să ne mai împrumutăm vreo șase luni, amfi putut să aranjăm un acord cu FMI care să ne mai dea șase luni șiam fi așteptat să vedem ce se întâmplă. Nu cred că lucrurile vorevolua în bine și decât să mințim încă șase luni, decât să spunemîncă șase luni «Da, Europa merge bine, lumea merge bine și Românias-ar putea să meargă și ea bine», le spunem românilor adevărul:«Lumea nu merge bine, Europa merge prost și România s-ar putea sănu meargă bine». Dar trebuie să ne luăm măsurile de precauție și,când discutăm măsurile de precauție, trebuie să fim realiști”, adeclarat ministrul Finanțelor, citat de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat luni că încampania electorală nu a existat niciun partid atât de „sinucigaș”încât să spună că „ne ducem spre prăpastie”, democrat-liberalulapreciind că este vorba despre „minciună prin omisiune”.

„A fost o minciună prin omisiune. Adică n-a existat un partidatât de «sinucigaș» (…), să iasă și să spună că este extraordinarde rău și că ne ducem spre prăpastie”, a spus Berceanu, citat de”Gândul”.

Berceanu a mai spus că dacă am fi fost în campanie și acum,”minciuna prin omisiune” ar fi fost folosită în continuare. „Șiacum putea să mai meargă șase luni sau un an. (…) Probabil că,dacă erau alegeri acum, ar mai fi ținut până după alegeri, într-unfel, situația”, a continuat el.

Inchide