ZIUA REGELUI. Regele Mihai a străbătut Bucureștiul într-o coloană de motocicliști. GALERIE FOTO

Redactor:
Dan Radu
Zeci de monarhiști, pensionari sau tineri dotați cu drapele tricolore, l-au urmărit în această dimineață pe Regele Mihai prin București, unde acesta a participat la mai multe evenimente cu ocazia Zilei Regalității.

Zeci de monarhiști, pensionari sau tineri dotați cu drapeletricolore, l-au urmărit în această dimineață pe Regele Mihai prinBucurești, unde acesta a participat la mai multe evenimente cuocazia Zilei Regalității.

Mihai I și-a început ziua la Palatul Elisabeta, unde a acordatînaltul său patronaj Asociației Motocicliștilor din România.Motocicliștii au primit această distincție pentru promovareasportului, dar și pentru campaniile lor privind siguranța întrafic.

Regele a asistat încântat la o scurtă defilare a motocicliștilorpe o alee a palatului, printre exemplarele prezente numărându-se untrike (motocicletă cu două roți pe spate) și câteva bobbere.

Motocicliștii au primit o diplomă din partea Regelui, după cares-au încolonat pentru a însoți mașina Majestății Sale pânăla statuia Regelui Carol I, din Piața Revoluției.

Aproximativ 100 de admiratori ai Regelui se adunaseră deja înjurul statuii, având la ei drapele sau coli de hârtie pe care erascris imnul regal.

La sosirea alaiului, mulțimea a început să scandeze „RegeleMihai” și să intoneze imnul. Mihai I a depus o coroană de flori lasoclul statuii, a salutat admiratorii și a pornit spre Muzeul deIstorie, unde urma să fie lansată cartea „Lumea Regelui”.

Mai bine de 100 de admiratori au venit și la acest eveniment,unde gazdă a fost coordonatorul volumului, Principele Radu. SalaLapidarium, unde a avut loc lansarea, a fost neîncăpătoare, astfelcă, pentru a prinde un loc în față, mulți dintre vizitatori și-aulăsat bagajele pe pietrele inscripționate datând din secolul IVînaintea erei noastre și s-au strecurat cum au putut spre pupitrulunde stăteau Regele, Principele Radu și Principesa Margareta.

Principele Radu a reamintit că Regele Mihai este decanul de vârstăal monarhilor din Europa, că au trecut 87 de ani de la prima saîncoronare și că a rămas singurul șef de stat în viață care acondus o țară participantă la cel de-al Doilea Război Mondial.

Volumul „Lumea Regelui” s-a vândut în zeci de exemplare.

Inchide