Cum a sărit Ponta din joben. Năstase, iepurele de februarie

Redactor:
Florin Negruțiu
Victor Ponta dă cu bățul prin gard: „Noi la Romexpo nu ne alergăm. Doar la Sala Palatului..." Vanghelie, care nu știe multe, sare la beregată: „La Romexpo o să stau la prezidiu, o să mă uit la tine și o să-ți dau ... liniștit".
Victor Ponta dă cu bățul prin gard: „Noi la Romexpo nu ne alergăm. Doar la Sala Palatului..." Vanghelie, care nu știe multe, sare la beregată: „La Romexpo o să stau la prezidiu, o să mă uit la tine și o să-ți dau ... liniștit".

• Victor Ponta dă cubățul prin gard: „Noi la Romexpo nu ne alergăm. Doar la SalaPalatului…” Vanghelie, care nu știe multe, sare la beregată: „LaRomexpo o să stau la prezidiu, o să mă uit la tine și o să-ți dau… liniștit”. Pentru cine n-are lecturile politice la zi, aceastăcordială polemică social-democrată, înregistrată luni, la ședințaComitetului executiv al PSD, își are originea în tumultulCongresului de acum cinci ani, când, pe la ora două noaptea,estetul Marian Vanghelie a vrut să-i schimbe fața „de maimuțoi” luiVictor Ponta, numit la acea vreme și „micul Titulescu”. Ponta afăcut fețe-fețe și a șters-o diplomatic, nu înainte de a promite căo să-i arate el neobrăzatului când se va face mare.

• Adrian Năstase acandidat doar o săptămână la președinția PSD. Ieri a ieșit dinconcurs motivând că nu dorește să fie „figurant într-un scenariuprost scris”. Dl. Năstase are dreptate să ducă dorul scenariilorbine scrise de pe vremea sa: să recunoaștem că Marian Vanghelie nueste tocmai un as al condeiului, el e mai bun la numărat. Dintr-onumărătoare făcută duminică noaptea la partid, unde Mircea Geoanăs-a întâlnit cu trupa lui, a reieșit că noul său mandat e ca șiasigurat, dacă se va vota în bloc, pentru o echipă, și nu pentrufiecare funcție în parte, ca până acum. Or, asta dl. Năstase spunecă nu poate accepta, drept care și-a făcut ieșirea din scenă ca otragediană: „Dați-mi un singur argument pentru care ar trebui săjoc în piesa asta! Am mult prea mare prețuire pentru mine însumi,așa cum spunea și domnul Iliescu, și din acest motiv nu doresc săparticip la această chestiune”. Aici nu poate fi contrazis, știmcâtă prețuire de sine are domnia sa. Dar în ceea ce priveșteparticiparea sa „la această chestiune”, tocmai celebra sa aroganțăcred că îl face pe Adrian Năstase să nu abandoneze piesa.

• N-am fost convins decandidatura lui Adrian Năstase, anunțată, săptămâna trecută, laConsiliul Național. Veziaici. Știa că se pregătește schimbareastatutului, știa că Mircea Geoană își asigurase o majoritateconfortabilă pentru impunerea votului pe echipe, nu cred că s-ailuzionat că poate întoarce ceva. E suficient de inteligent să știecă are o imagine proastă în afara partidului, că drumurile lui laDNA în ultimii ani sunt un balast care-i atârnă greu de picioare șică ar vulnerabiliza partidul, oferindu-se, odată ce ar fi devenitpreședinte, pe el însuși drept țină constantă și facilă în fațaadversarilor politici. Știe că baronii care i-au luat gâtul înnoaptea cuțitelor lungi de la Hotel Confort nu s-ar simți niciodatăconfortabil să-i dea o nouă șansă, în ciuda promisiunilor lui că nuse va răzbuna. Și atunci, de ce a intrat în cursă? Răspunsul nu edecât unul: dl. Năstase a fost un iepure de februarie. A intrat încompetiție doar pentru a ieși într-un mod cât mai dramatic și a-iface pârtie celui căruia el i-a dat nume. Mesajul său s-a auzit:Mircea Geoană și Marian Vanghelie vor să fure alegerile, prinurmare, e nevoie ca toți cei care nu sunt de acord cu acestearanjamente și „chestiuni” să strângă rândurile și să susțină uncandidat-alternativă, croit după chipul și asemănarea tatălui.”Micul Titulescu” este tânăr și colțos, are o părere exagerat debună despre sine și o dorință de revanșă care îl fac un concurentredutabil la Congresul de sâmbătă.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide