Politica urii…

Politica urii…
Publicat: 12/01/2022, 12:00

A (mai) trecut un an. Un an cu multe provocări atât pentru cetățeni, cât și pentru stat. Un an în care răbdarea a fost pusă la grea încercare. Un an în care impostura a devenit un fel de normalitate. La fel și neimplicarea și scârba. Scârba cetățenilor față de unii administratori care au uitat ce au promis. Sau poate că nu au uitat, ci, pur și simplu, cu mult cinism, au indus ideea că vor face. Pe scurt, au manipulat. Atât de grosolan încât duhnește. Din păcate, personajul ce se consideră un fel de stăpân al Noului București devine din ce în ce mai amnezic. Și (exponențial!) cinic.

Sărbătoarea Crăciunului a transformat-o într-un al întunericului. Pesemne că întunericul din capul și sufletul lui a dat pe afară. Și a pus stăpânire pe București.

Nicușor Dan, pentru moment primarul general, a făcut și (încă!) face multe surprize bucureștenilor. Cea mai recentă este cea legată de taxa anuală pentru parcările de reședință. Cu un cinism feroce, a transformat parcarea de reședință într-un … lux. Pentru bucureșteni, a fost un șoc. Pentru el, doar bolnava viziune asupra „noii normalități”.

Același Nicușor Dan dovedește reale calități în ceea ce privește mistificarea realității. A adevărului. De data aceasta, subiectul este reprezentat de…termoficare. Și nu că ar funcționa „un pic mai bine decât anul trecut” – așa cum declara, cu același cinism, la finalul anului trecut. Nici vorbă.

Impostorul anunța, la finalul anului 2020, că a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, cu fonduri europene, a 210 km de rețea principală de termoficare, valoarea totală fiind de 1,6 miliarde de lei. Evident că lucrările nu mai pot începe în 2021, deoarece trebuiau demarate licitațiile pentru desemnarea constructorilor.

Am putea spune că Nicușor Dan a făcut ceva, nu? Am putea, însă realitatea este că cei 1,6 miliarde de lei au fost obținuți în baza documentației lăsate de „greaua moștenire”. Adică de fosta administrație. Da, de Gabriela Firea! Deci, ce a făcut Nicușor Dan? A semnat o hârtie. În fond, este primar, nu? Dar, dacă tot a semnat respectiva hârtie, atunci întreb: „Ce l-a reținut să o facă mai devreme?” Program încărcat nu a avut. Poate doar în perioada verii, când, șoricește, a tulit-o în vacanță, susținând că este la serviciu și se preocupă de soarte bucureștenilor.

Mari proiecte pentru București… nu întră în discuție. Nici măcar pentru noul București, unde totul este atât de lapte și miere încât Nicușor Dan nici nu există.

E o întrebare legitimă: Ce l-a împiedicat să continue proiectele lăsate de Gabriela Firea? Evident, în afara faptului că sunt făcute de Gabriela Firea? Poate că proiectele Gabrielei Firea sunt pentru bucureșteni? Poate că aceste proiecte dovedesc respect față de bucureșteni? Sau poate că, așa cum toți bucureștenii s-au convins, Nicușor Dan nu este altceva decât un impostor a cărui singură politică este cea a urii?

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Horoscop vineri 21 ianuarie. O zodie își pierde cumpătul din senin: Nu îţi cad bine...
Nicolae Ciucă e distrus. Lovitură imensă de unde nu se aștepta. A făcut sesizare
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...