1 Mai: micul roșu vs micul portocaliu. PDL concurează PSD la petreceri câmpenești

Redactor:
Vlad Mironescu
1 Mai: micul roșu vs micul portocaliu. PDL concurează PSD la petreceri câmpenești
Organizația municipală a PDL Arad așteaptă câteva mii de persoane la trei petreceri la iarbă verde pe care le va organiza sâmbătă și la care vor participa și parlamentari ai partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organizația municipală a PDL Arad așteaptă câteva mii depersoane la trei petreceri la iarbă verde pe care le va organizasâmbătă și la care vor participa și parlamentari ai partidului. Cucâteva ore înainte, PSD Iași anunțase că va relua tradiția micilor și aberii de 1 mai, după ce anul trecut protestase în fațaPrefecturii.

Reprezentanții PDL Arad au declarat, vineri, corespondentuluiMEDIAFAX, că au pregătit trei petreceri la iarbă verde, în celetrei colegii din municicpiul Arad, la fiecare dintre ele așteptândpeste o mie de participanți.

„Este vorba de petrecerile tradiționale de 1 Mai, pe care anulacesta le organizăm mai devreme cu o zi pentru că duminică estePaștile Morților. Vom face ieșiri la iarbă verde în cele treicolegii din municipiu, cu mici, bere și muzică”, a declarat GeaninaPistru, secretar general al PDL Arad și viceprimar almunicipiului.

Pistru a precizat că la fiecare dintre cele trei petreceri vorparticipa parlamentari aleși în cele trei colegii, respectivdeputatul Lucian Riviș Tipei, deputatul Claudia Boghicevici șideputatul Adrian Nițu.

„Aștepătăm cel puțin o mie de oameni la fiecare din cele treipetreceri, membri și simpatizanți ai PDL”, a afirmat GeaninaPistru.

Petrecerile PDL vor avea loc pe malul Mureșului, în trei punctediferite, respectiv la Pădurea Ceala – Zori de Zi, Port Artur(cartierul Aradul Nou) și în cartierul Subcetate.

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat, marți, că lideriipartidului vor participa, de 1 Mai, la acțiuni ecologiste încolegiile parlamentare în care au fost aleși, sub semnul „1 Maiverde”.

„Dincolo de caracterul politic, în care vom încerca să ecologizămRomânia de deșeurile portocalii, vom avea acțiuni ecologistepropriu-zise. Cred că este suficient (…). Nu este momentul depetrecere și veselie de 1 Mai, când practic toată populațiaRomâniei se confruntă cu o criză economică și socială. Vrem săpăstrăm un mod de marcare a acestei zile în concordanță curealitatea”, afirma Ponta.

Marian Buga, [email protected]

Inchide