ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Ponta: „Le cer iertare familiilor victimelor, mâine le vom anunța. Vreau să fim 100% siguri că nu greșim identitatea nimănui”

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Ponta: Le cer iertare familiilor victimelor, mâine le vom anunța. Vreau să fim 100% siguri că nu greșim identitatea nimănui
Publicat: 24/06/2013, 20:03
Actualizat: 19/03/2015, 15:25

Familiile victimelor din autocarul răsturnat duminică seara în Muntenegru vor fi anunțate oficial de autorități în cursul zilei de mâine, a anunțat premierul Victor Ponta la Ministerul Afacerilor Externe, la finalul ședinței celulei de criză pe care a condus-o. Identificarea victimelor întârzie din cauza rispirii actelor acestora.

Tot mâine, va pleca spre Muntenegru un avion care îi va aduce la București pe cei 18 români care și-au pierdut viața, fiind pregătite alte două aeronave ale Ministerului Appărării pentru răniții care vor primi avizul medicilor de a fi transportați.

Potrivit lui Ponta, accidentul din canionul Moraca a făcut 47 de victime: „18 persoane sunt decedate, 22 sunt rănite și 7 se află la Terapie Intensivă”.

Ponta: „Dacă nu se vor putea face toate identificările la Podgorica, s-ar putea să continuăm la București”

Argumentul oferit de prim-ministrul Ponta pentru a amâna cu încă o zi anunțarea fiecărei familii în legătură cu starea pasajerilor este acela că identificarea este încă în curs.

„Vreau să cer iertare familiilor victimelor. Nu ar fi scuzabil să anunțăm familiile înainte de a avea confirmarea foarte clară referitoare la identitatea acestora. Problema principală care întârzie identificarea este faptul că documentele se află în epava autobuzului. Acum se fac eforturi pentru a fi recuperate. Se fac toate eforturile pentru a identifica 100%. „Mâine vom anunța familiile și vom încerca să organizăm toate procedurile de transport către locuințele familiilor. Dacă nu se vor putea face toate identificările la Podgorica s-ar putea să continuăm la București să avem certitudinea 100% asupra indentității. Vreau să fim siguri că nu greșim”, s-a justificat Ponta.

Cele 18 victime care și-au pirerdut viața vor fi repăatriate mâine, cu o aeronavă specială. Pentru răniți, Ministerul Apărării a pregătit alte dopuă avioane, cu echipamentele medicale necesare.

„În cursul zilei de mâine, imediat ce se încheie toate procedurile legale, un avion va transporta la București cele 18 persoane decedate. Ministerul Apărării a luat toate măsurile ca mâine dimineață la prima oră să plece încă 2 avioane ca să transportăm atât cele 22 de persoane aflate în stadii mai puțin grave, cât și pe cei 7 aflați la Terapie Intensivă numai dacă acaestă decizie este luată de medici”, a explicat Ponta.

Identificarea victimelor, coordonată de Corlățean și Arafat

Ministrul Titus Corlețean a plecat azi în Muntenegru, pentru a coordona echipa operativă a României care se ocupă, a doua zi după accident, de aducerea în țară a răniților transportabili și de repatrierea celor 19 victime confirmate până în acest moment.

Guvernul a anunțat o anchetă la firma de transport căreia îi aparținea autocarul răsturnat duminică seara, pentru a verifica dacă erau îndeplinite toate criteriile de siguranță pentru transportul pasagerilor în circuitul turistic. Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ștefan Grigore, care opera autocarul prăbușit în Muntenegru, spune însă că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar șoferii aveau experiență de cel puțin zece ani, fără niciun incident până acum.

Potrivit ultimelor informații din presa muntenegreană, 19 persoane au murit, duminică după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut în canionul Moraca. Ultimul bilanț aparține paginii de internet a postului B92. O delegație medicală condusă de secretarul de stat Raed Arafat a fost autorizată să meargă la Podgorica pentru a aduce în țară, cu acordul autorităților din Muntenegru, a căror viață nu ar fi pusă în pericol pe perioada zborului.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SPITALUL din CÂMPULUNG Muscel CUMPĂRĂ alimente din CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Bomba zilei despre pensiile din România! Abia acum s-a aflat adevărul crunt. Ministrul a recunoscut
Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...