Clarice Dinu
23.04.2012
Politică

Adrian Năstase: „Am băut cu Traian Băsescu nenumărate sticle de whisky”

Adrian Năstase: „Am băut cu Traian Băsescu nenumărate sticle de whisky”
Năstase spune că a băut "nenumărate sticle de whisky" cu Traian Băsescu.

Aminitirile lui Adrian Năstase din perioada când era vecin cuTraian Băsescu se reîmprospătează. Dacă în urmă cu câțiva anirecunoștea că stătea „deseori la un pahar” cu actualul șef alstatului, fostul premier spune acum și ce, și cât beau.

„Pot să vă spun că și eu am băut cu Traian Băsescu nenumăratesticle de whisky pe vremea când eram vecini. Nu știu dacă mai bea,dacă nu mai bea, cât bea, sunt problemele lui. Acum, esențial estedacă un anumit regim de viață afectează deciziile pe care le ia saupoate să-i afecteze sănătatea, înțeleg că nu… Deci este un subiectpe care nu-l comentez”, a susținut Năstase, într-un interviuacordat ziarului ring.

Nu este singurul pesedist însă care vorbește în această notă depreședinte. Fostul șef al PSD, Mircea Geoană, a spus și el că”Traian Băsescu este un tip simpatic în particular, poți bea unwhisky sau o bere cu mare plăcere cu el, dar și-a demonstrat limitaproiectului politic”.

Pretextul a fost bun și pentru Marian Vanghelie. După ce șefulstatului a susținut că, în 2009, Ministerul de Interne eracontrolat de tandemul Cătălin Voicu – Marian Vanghelie, acesta dinurmă a reacționat:”Unii dintre cei care vorbesc de vanghelizarebeau câte două sticle de whisky pe zi. Este vorba de președinteleTraian Băsescu, știm cu toții că bea foarte mult”.

Nici Victor Ponta nu s-a lăsat mai prejos. „Cred ca domnul Băsescueste nemulțumit de pasiunea mea pentru sportul auto, pentru că nuam voie să beau alcool”, a spus el, după ce șeful statului adeclarat, într-un interviu, că liderul PSD nu are cum să fiepremier, în condițiile în care el este doar copilot al mașinii cucare concurează la raliuri.

Traian Băsescu nu a scăpat de întrebări incomode nici la”Cronica cârcotașilor”, emisiune la care șeful statului aparticipat, în 2009, pe când era candidat la prezidențiale,făcându-le realizatorilor o demonstrație de cum se bea whisky fărăsă te îmbeți.

Inchide