Alexandru Nazare, viitorul ministru al Transporturilor: „Zodiacul aztec mă plasează sub semnul Cuțitului”. Cum l-au aruncat colegii de la balcon

Cine este cel care SPUNE:„Zodiacul aztec mă plasează sub semnul Cuțitului"

„Prietenii îmi spun Nazare”, își începe actualul secretar de stat și viitorul ministru al Transporturilor prezentarea pe blogul de fost europarlamentar. Alexandru Nazare are 31 de ani, vine din Onești și, în urmă cu aproape 4 ani, a devenit cel mai tânăr europarlamentar al României, la Bruxelles.

El a studiat științele politice în București, la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA), iar liceul l-a făcut la Focșani. În iunie 2011 a fost ales prim-vicepreședinte al Organizației de Tineret a PDL.

Nazare și-a început cariera politică sub îndrumarea Ancăi Boagiu, pe poziția de consilier la Ministerul Integrării Europene, între 2005 și 2007. În septembrie 2007, el a candidat și a fost ales de cetățeni pentru un post de europarlamentar, din partea PDL.

În 2008, când mandatul de europarlamentar i-a luat sfârșit, Nazare a rămas la Bruxelles, unde a lucrat la cabinetul europarlamentarului PDL Theodor Stolojan, pe poziția de consilier.

Între 2009 și 2010, Nazare a fost subsecretar de stat la Departamentul Afacerilor Europene, din subordinea Guvernului, apoi a fost mutat, pentru scurt timp, pe funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor, unde s-a ocupat de gestionarea și aprobarea fondurilor europene. În toamna lui 2010, Anca Boagiu l-a recuperat la Ministerul Transporturilor, pe funcția de secretar de stat.

„Cuțitul” aztec se teme să zboare cu avionul, după ce a căzut de la balcon

Pasionat de astre și de zodii, având în vedere că primul lucru pe care îl spune despre sine, pe blog, este că e un Rac, Nazare devine profund: „Zodiacul aztec mă plasează sub semnul „Cuțitului”, o persoană foarte hotărâtă în tot ce întreprinde, cu o voință puternică – asta spun astrele, nu eu”.

Ca viitor ministru al Transporturilor, Nazare se teme să zboare cu avionul. Explicația este o traumă suferită în timpul adolescenței, pe când era licean la „Alexandru Ioan Cuza”, în Focșani. Nazare o povestește, cu talentul său de povestitor, pe care unii cunoscuți l-au lăudat că îl posedă, conform blogului său:

„Dar mai bine vă spun de unde se naște frica mea de zbor, cu avionul sau de orice fel de zbor… Eram într-o excursie cu clasa – asta se întâmpla prin liceu. Era seară târziu, ne simțeam atât de bine încât colegii mei s-au gândit să-mi facă o bucurie și mai mare. Știindu-mă drept o fire independentă, doritoare de a-și lua zborul din cuibul părintesc, s-au gândit că e momentul să-mi dea un mic impuls, astfel că m-am trezit azvârlit de la etaj, peste balconul hotelului în care eram cazați”.

Averea lui Nazare: 42.000 de euro

Conform declarației de avere din iunie 2011, citată de Mediafax, Nazare nu deține bunuri imobile, autoturisme, bijuterii sau obiecte de artă valoroase ori bunuri mobile.

Are în schimb un cont ING deschis în 2007, cu 7.062 de euro și un depozit din 2010 de 35.400 euro.

El apare pe lista sponsorilor PDL la campaniile electorale din 2009, cu o donație de 36.950 lei.

Inchide