Amânarea reorganizării, varianta UDMR. Lakatos, pentru Gândul: „Varianta 8+2 are zero șanse. Vin la noi colegii din PDL și ne spun «Să vă țineți tare, că nici noi nu vrem»”

Redactor:
Clarice Dinu
Amânarea reorganizării, varianta UDMR. Lakatos, pentru Gândul: „Varianta 8+2 are zero șanse. Vin la noi colegii din PDL și ne spun «Să vă țineți tare, că nici noi nu vrem»”
"Oferta" lui Traian Băsescu făcută UDMR are "zero șanse" de a fi acceptată, potrivit unui deputat al minorității maghiare.

„Oferta” lui Traian Băsescu făcută UDMR are „zero șanse” de a fiacceptată, potrivit unui deputat al minorității maghiare.

Și PDL a fost luat prin surprindere de președinteleTraian Băsescu. Vin la noi colegi din PDL și ne spun «Să vă ținețitare, că nici noi nu vrem»„, a declarat, pentrugândul,deputatul UDMR Peter Lakatos. El a susținut că oferta prezidențialăde a păstra un statut special pentru Harghita și Covasna „are zeroșanse” de a fi acceptată de Uniune, singura „variantă rezonabilă”fiind amânarea proiectului regionalizării pentru o perioadă în caresă se facă analize de impact și comunitățile să fieconsultate.

Lakatos nu este singurul udemerist care nu vede cum Uniunea vaaccepta oferta prezidențială. „Am rezerve. Vorbim de un lucru carenu rezolvă problema pentru un milion de comunitari maghiari dinalte zone”, a declarat deputatul Attila Korodi, precizând că speră”să existe deschidere” și din partea PDL pentru amânarea uneidecizii în privința reorganizării.
„Sunt șanse mici ca oferta să fie acceptată. Din discuțiile de pânăacum în diferite foruri ale noastre asta se conturează”, adeclarat, pentru gândul, șiliderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo Andras Levente.

Rămânerea la guvernare,discutată la CRU

Răspunsul UDMR depinde de decizia care se va lua în ConsiliulReprezentanților Unionali de la finalul acestei săptămâni.Subiectul reorganizării nu este însă singurul pus în discuție.Trăgând linie, liderii UDMR cred că ar fi bine să se redeschidădezbaterea privind prezența Uniunii la guvernare în condițiile încare o serie de lucruri convenite cu PDL nu au fost respectate.Problema cea mai arzătoare: statutul minorităților care ar fitrebuit adoptat până la finalul acestei luni.

„Toate studiile arată că un partid reprezintă intereselecomunității de la guvernare. În momentul în care nu reușești săface o schimbare sau partenerul nu vrea să-și respecte promisiuneasau ține morțis de unele lucruri, poți să zici «hai, să caut altăcoaliție», să discuți cu cei din opoziție că poate ei sunt maideschiși. Eu aș vedea începerea discuțiilor cu USL, iar odecizie să se raporteze la măsura în care PDL respectă programul deguvernare convenit”, a susținut Peter Lakatos.

Un pic mai rezervat este liderul senatorilor UDMR. Chiar dacă numai vede posibilă adoptarea statutului minorităților până lafinalul acestei luni, Fekete Szabo Andras Levente lasă loc pentrunegociere.
La CRU în mod sigur discuția despre rămânerea la guvernareva fi. Din punctul meu de vedere, în cazul în care avem semne căputem merge înainte, să găsim puncte comune, putemcontinua”, a spus el.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide