• Publicat:
Politică

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a fost exclusă din PSD

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a fost exclusă din PSD
Membrii CEx al PSD au decis, marți seară, să o excludă pe Ana Birchall, fost ministru al Justiției, au declarat surse social-democrate pentru Mediafax. Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, afirmase că Birchall "a făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut față de deciziile partidului".

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei ședinței CExN, au precizat pentru Mediafax surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând „împotrivă”.

Anterior ședinței CEx, președintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat că unii membri din organizație cer excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall pentru că nu a respectat prioritățile guvernării PSD.

„Mi-au cerut mai mulți colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut față de deciziile partidului. (…) Dacă oameni din Bihor, din organizația mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor”, a afirmat Ioan Mang, marți, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că „toată lumea” își dorește păstrarea Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desființarea acesteia.

„Toată lumea dorește păstrarea Secției speciale. Nu numai PSD, și UDMR, și magistrații. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor”, a explicat liderul PSD Bihor.

Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorități, un „to do list” în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: „Nu am dovezi, dar sunt sigur”.

 

Inchide