ANALIZA USL: Boc sau Blaga? CU CINE VOTEAZĂ OPOZIȚIA LA ALEGERILE DIN PDL. Plus: Galeria chibiților lui Paleologu. EXCLUSIV

Redactor:
Marian Sultănoiu
Reprezentanții opoziției urmăresc campania din PDL cu real interes și cântăresc pragmatic șansele viitoare ale democraților în funcție de învingător.

Reprezentanții opoziției urmăresc campania din PDL cu realinteres și cântăresc pragmatic șansele viitoare ale democraților înfuncție de învingător. Surse din USL au declarat pentrugândulcă analiza USL dă cele mai mari șanse de reușită lui Emil Boc,varianta care convine, de altfel, cel mai mult opoziției. „El estecalul de bătaie și este evident că ne convine să rămână, încontinuare, președinte. Nici ai lui – marea majoritate – nu-l maivor, iar realegerea sa, sub presiunea Cotroceniului, va crea onemulțumire și mai mare în partid”, susțin sursele amintite.Acestea mai spun că strategia susținătorilor lui Emil Boc, dedecredibilizare a lui Blaga, prin asocierea imaginii sale cu cea amogulilor și a liderilor opoziției, a fost total greșită.”Insistența pe o idee de genul „opoziției i-ar conveni să iasăBlaga, pentru că Boc le încurcă socotelile”, se va întoarce caun bumerang împotriva lor”.

Boc, în topul”alegătorilor” USL

Cei mai mulți dintre politicienii aflați în opoziție nu sesfiesc să-și recunoască această opțiune, motivând fără echivocfaptul că Emil Boc și imaginea sa politică, serios „șifonată” înultima perioadă, „va cântări mult, în sens negativ, în viitoareacampanie”.

Astfel, președintele de onoare al PSD, IonIliescu, spune că nu-l trage inima „să voteze” vreunuldintre candidați, dar că, practic văzând lucrurile, Boc are primașansă. „N-aș vota pe nimeni. Cred însă că va câștiga Boc. Este omulpreședintelui. Chiar nu știu de ce și-a creat o stare conflictualăcu Blaga. Nu avea niciun rost”, spune pentru gândul IonIliescu.

De aceeași părere sunt și liderul CJ Vrancea, MarianOprișan („Iese Boc. Eu și cu două mâini l-aș vota. Doar elștie ce să facă pentru ca PDL să ajungă în opoziție”), șisenatorul Miron Mitrea („Cu sufletul l-aș alege peBlaga, e un tip OK. Politic, însă, pe Boc. Ce-și poate dori maimult opoziția?!”), purtătorul de cuvânt al PSD, RaduMoldovan („Nu pot vota decât cu Boc. Este un om serios,onest, corect, loial. Inabordabil…”), șeful filialei PSDBucurești, Marian Vanghelie („Eu zic că Boc stă foartebine acolo unde e, la partid. Iar Blaga e bine să se ocupe de Vamăși de Interne”) și Aura Vasile, care, foartepragmatică în alegerea sa, susține că „omul trebuie lăsat să-șitermine treaba” („Cel mai important esta ca Boc să termine ceea cea început – adică partidul”).

Surpriza „emisiunii”,Teodor Paleologu, are șansa lui

Câțiva dintre opozanți l-ar prefera la conducerea PDL pe TeodorPaleologu. Deși, la prima vedere, opțiunea lor pare una malițioasăși cu conotații ironice, din punct de vedere politic aceștiaconsideră, fără o motivație explicită însă, că alegerea sa ar fi înfavoarea USL, tipul de politician pe care îl reprezintă fostulministru fiind total diferit față de linia generală apartidului.

De exemplu, senatorul Ilie Sârbu spune pentrugândul căpreferă surpriza întrecerii. „Eu votez cu Paleologu. Nu vă luațidupă aparențe. Dincolo de ele se află un om cult, instruit – unfilozof”. Și secretarul general, Liviu Dragnea,pariază pe același „porumbel”. „Ca să fiu scurt, eu votez cuPaleologu. Este o surpriză absolută”, spune Dragnea.

Cotroceniul bateModroganul

Există însă și politicieni care susțin că le e „egal” cine va fialesul partidului, întrucât acesta oricum nu se conduce dinModrogan. Deputatul Robert Negoiță e convins că seface prea mult zgomot pentru nimic și că întrecerea nu are o mizăreală. „Nu contează cine conduce din Modrogan, pentru că tot TraianBăsescu conduce de la Cotroceni. Dar indiferent de cine conduce,cel mai bine îi stă PDL-ului în opoziție” spune el. Șiliderul deputaților PSD, Mircea Dușa, este de aceeașipărere. „Nu contează. Amândoi sunt conduși de Băsescu”, aafirmat acesta.

„Facă-se voia lor. Penoi nu ne interesează”

Nu lipsesc nici politicienii total detașați de miza alegerilorpedeliste. Unul dintre ei este șeful CJ Constanța, NicușorConstantinescu, care nu se bagă la joc. „Mi-e indiferent,nu mă interesează ce se-ntâmplă în acel partid. Nu există”, declarăel ferm. Senatorul liberal Cristian Țopescu mergepe un X solist, în partida Blaga-Boc. „Nu prefer pe nimeni. Dinpunctul meu de vedere e meci nul”. Colegul său de cameră și departid, Cristian David, este, însă, convins cănimic nu mai poate schimba soarta PDL. „Indiferent de cine va fipreferat, vulnerabilitatea partidului în alegeri este aceeași. Unnume nu schimbă situația în care se află PDL”.

Opoziția nu-l vrea peBlaga

Contrar părerii celor care susțin „moțiunea Boc”, nimeni dinopoziție nu-l preferă, din punct de vedere politic, pe VasileBlaga. Singurul care își nuanțează răspunsul pe această temă rămâneliderul PSD, Victor Ponta. Acesta a evitat unrăspuns tranșant, reiterând previziunile sale mai vechi. „Din punctde vedere politic, nu am preferințe. Toți sunt o apă și-un pământ.Dar am mai spus-o: PDL-ul lui Blaga, îl văd în banca opoziției;PDL-ul lui Boc, îl văd în banca tribunalului”.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide