Antonescu îi cere ministrului Justiției să facă „o statistică oficială” a activității DNA. „Niciun fruntaș din anturajul lui Băsescu nu a fost pus niciodată în discuție”

Redactor:
Sorina Ionașc
Antonescu îi cere ministrului Justiției să facă „o statistică oficială” a activității DNA. „Niciun fruntaș din anturajul lui  Băsescu nu a fost pus niciodată în discuție”
După ce Traian Băsescu le-a reproșat atât lui Victor Ponta și Crin Antonescu, cât și președintelui PDL Vasile Blaga, că au infractori în partide, liderul PNL a promis că la începutul sesiunii parlamentare care va începe în septembrie va face o serie de interpelări ministrului Justiției în legătură cu activitatea DNA.

Deranjat că președintele Traian Băsescu i-a trimis pe liderii USL să aibă grijă de „infractorii din partid”, Crin Antonescu vrea să ceară socoteală procurorilor DNA via Ministerul Justiției. Mai exact, liderul PNL a susținut, luni seară, că în calitate de președinte al Senatului îi va cere ministrului Robert Cazanciuc să prezinte „o statistică oficială” privind activitatea DNA în cazul plângerilor făcute pe numele pedeliștilor care au fost la guvernare până anul trecut.

„Eu, în condițiile în care ținem la independența justiției, nu am cum să verific acest lucru. Dar în calitate de președinte al Senatului voi propune la deschiderea sesiunii parlamentare fie comisiile juridice, fie Senatul în ansamblul său, voi adresa niște întrebări sau interpelări ministrului Justiției pentru că nu pot interpela șeful DNA, sau primului ministru chiar. Să avem o statistică oficială, de exemplu, în legătură cu activitatea DNA legată de plângerile numeroase, oficiale, pe diferite spețe, cu foarte multe argumente, făcute la adresa oamenilor din vechea guvernare”, a declarat Crin Antonescu, la Antena 3.

Întrebat dacă seria miniștrilor PNL cu dosare penale reprezintă o simplă coincidență sau un atac personal, președintele PNL a precizat că, din nou, activitatea DNA și ANI nu este transparentă și că cetățenii trebuie să știe că aceste două instituții lucrează în spiritul legii.

„Ne-am întrebat, chiar dacă nu cu pixul în mână pentru că e greu, sunt multe de scris acolo, am constat acest lucru, am și încercat sintetic să dau o explicație, dar cred că nu e de ajuns. Despre lanțul coincidențelor din activitatea ANI sau DNA trebuie să discutăm pentru că punem în discuție interesul public, dacă aceste instituții lucrează imparțial, dacă ele însele respectă legea, dacă ele însele își fac datoria sau dacă și-o fac pe sărite, pe alese. Impresia mea este că nu. Niciun fruntaș din anturajul politic al lui Traian Băsescu nu a fost pus niciodată în discuție. Nu avem niciun semn de viață din partea DNA. Noi vrem să avem convingerea că DNA urmărește doar infractori și pe toți”, a mai sus Antonescu.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide