Antonescu îl pune pe Ponta în fața unei alegeri imposibile: ori USL, ori USD!

Antonescu îl pune pe Ponta în fața unei alegeri imposibile: ori USL, ori USD!
Publicat: 19/02/2014, 07:11
Actualizat: 29/07/2014, 18:33

Crin Antonescu l-a somat pe Victor Ponta să rupă USD, anunțând că, în caz contrar, USL se desființează. De asemenea, i-a cerut premierului să restructureze Guvernul și să desființeze unele ministere în scopul creării unui Executiv mai suplu.

La finalul unei ședințe a conducerii PNL de aproape patru ore, Crin Antonescu a prezentat mandatul pentru negocierile cu Victor Ponta.

„PNL cere anularea imediată, de urgență, a documentelor referitoare la înființarea USD. Nu putem interzice – și nu avem de gând – acestor trei formațiuni să meargă într-o formulă comună de alegeri europarlamentare, dar nu prin încălcarea protocolului în vigoare al USL și nu prin încercarea de a substitui – cu posibilitatea de a înșela electoratul – o titulatură care a însemnat și însemnă cu totul altceva și anume USL”, a anunțat liderul PNL.

Antonescu a adăugat că pe lângă propunerile de noi miniștri, liberalii vor restructurarea guvernului până în iunie, pe motiv că actuala formulă este prea mare, precum și reducerea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit și respingerea legii amnistiei și grațierii

„PNL își menține propunerile de miniștri. De asemenea, în legătură cu structura guvernului PNL solicită, începerea unor discuții pentru restructurarea formulei guvernamentale, în sensul numărului de ministere. Sunt câteva chestiuni de principiu, de natură legislativă, respingerea proiectului privind amnistia și grațierea și adoptarea urgentă a măsurilor referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit și reducerea CAS”, a mai spus șeful liberalilor.

Crin Antonescu a afirmat că acestea sunt, din punctul său de vedere, soluțiile ieșirii din criză a USL, astfel încât de mâine dimineață lucrurile să reintre în normal. „Sper ca domnul Ponta să se bucure de aceste soluții”, a spus șeful PNL.

Dacă PSD nu va accepta aceste condiții, a adăugat el, înseamnă că denunță protocolul USL.

Cu mandatul lui Crin Antonescu pe masă, conducerea PNL a votat o rezoluție privind negocierile cu PSD. Astfel, PNL a decis să oficializeze mandatul primit de liderul partidului la ședința informală din Aviatorilor de duminică seara, în care s-au exprimat nemulțumiri față de constituirea USD(PSD-PC-UNPR),precum și față de oferta privind înființarea celui de-al patrulea post de vicepremier pentru conservatorul Daniel Constantin. De asemenea, liberalii vor ca Iohannis să fie vicepremier și ministru de Interne, neacceptând formula propusă de Ponta fie ministru de interne, fie vicepremier și ministru de Finanțe.

Înaintea de a tranșa însă situația cu PSD, liberalii au decis să propună Delegației permanente excluderea din partid a senatorului Sorin Ilieșiu, care a cerut în ultima ședință de grup demisia lui Crin Antonescu și înlocuirea lui cu Călin Popescu Tăriceanu.

Ședința de urgență a fost convocată după ce fostul premier și președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a evocat posibilitatea convocării unui Congres extraordinar al partidului în cazul în care liberalii ies de la guvernare.

Crin Antonescu a replicat tăios, afirmând că nu-i va permite lui Tăriceanu să-și „bată joc de partid”.

Înaintea ședinței, liderii PNL au avut o întâlnire informală la sediul PNL din Kiseleff, în care s-a decis să fie menținut mandatul anterior dat conducerii PNL în negocierile cu PSD.

Potrivit mandatului, PNL nu acceptă modificarea structurii Guvernului în sensul apariției celui de-al patrulea vicepremier, în persoana lui Daniel Constantin, cerându-le celor de la PSD să-l accepte pe Iohannis în calitate de vicepremier și ministru de Interne. De asemenea, liberalii vor ca celelalte nominalizări făcute de Delegația Permanentă – Eugen Nicolăescu – Finanțe, Cristian Bușoi – Sănătate și Teodor Atanasiu – Economie să fie acceptate de pesediști.

Premierul Victor Ponta a anunțat în această dimineață că dorește să trimită propunerea Klaus Iohannis – ministru de Interne la Palatul Cotroceni. Prim-vicepreședintele PNL a declarat pentru gândul că nu va accepta această funcție, deoarece Delegația Permanentă l-a nominalizat ca vicepremier și ministru de Interne.

În timpul ședinței PNL, a fost folosit un aparat de bruiaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers