Antonescu: „Nu mă întrebați la Bruxelles despre Băsescu sau Frunzăverde, hai, vă rog! „

Redactor:
Corespondenti
Antonescu: „Nu mă întrebați la Bruxelles despre Băsescu sau Frunzăverde, hai, vă rog! „
Liderul PNL, Crin Antonescu, a refuzat, marți, la Bruxelles, să răspundă întrebărilor legate de afirmațiile lui Traian Băsescu despre eventuala majorare a salariilor, el spunându-le jurnaliștilor români: "Nu suntem calificați". "Nu ne întrebați de Băsescu aici, am venit să discutăm despre România".

Liderul PNL, Crin Antonescu, a refuzat, marți, la Bruxelles, să răspundă întrebărilor legate de afirmațiile lui Traian Băsescu despre eventuala majorare a salariilor, el spunându-le jurnaliștilor români: „Nu suntem calificați”. „Nu ne întrebați de Băsescu aici, am venit să discutăm despre România”.

Întrebat de jurnaliștii români cum comentează afirmațiile lui Traian Băsescu despre eventuala majorare a salariilor, Antonescu a răspuns: „Nu suntem noi calificați să… Să nu ne întrebați de domnul Băsescu aici, am venit să discutăm despre România, nu despre Băsescu. Domnul Ponta o să vă răspundă la întrebarea despre bani, că e o chestiune serioasă. Deci vă rog frumos, dacă aveți întrebări despre această dezbatere. Dacă nu, ne vedem în România și povestim”.

La insistențele reporterului, care argumenta că eventuala majorare ar trebui să fie discutată și cu FMI, iar premierul Emil Boc a fost mandatat să abordeze acest subiect cu reprezentanții Fondului, Antonescu a replicat: „Acum vorbiți de Frunzăverde, hai, vă rog!”.

Prim-vicepreședintele PDL Sorin Frunzăverde a anunțat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că premierul Emil Boc a fost mandatat de conducerea coaliției, să negocieze cu FMI creșterea pensiilor și salariilor, din luna aprilie.

Întrebat dacă există bani pentru aceste măriri și de unde vor fi luați, Frunzăverde a răspuns: „Da, din buget”.

la rândul său, premierul Emil Boc a declarat, tot luni, că Guvernul va lua în calcul o ușoară recuperare salarială în sectorul public și indexare a pensiilor, dar numai condiționat de stabilitate și creștere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza țara.

Marți, președintele Traian Băsescu a declarat că nu a identificat în buget „un loc” din care să se poată tăia și da bani, dar a precizat că nu are „competența politicienilor care ieri dădeau soluții”.

Întrebat dacă România este pregătită ca, în aprilie, să majoreze veniturile populației, Băsescu a spus: „Insistați pe un lucru pe care nu președintele poate să-l spună. Cei care ieri făceau declarații să vă spună de unde și cu siguranță Guvernul, Parlamentul vor aproba. Eu nu am identificat în buget un loc din care să tăiem și să dăm bani. Nu am competența politicienilor care ieri dădeau soluții”.

Băsescu a spus că nu a dat niciodată de înțeles că vor putea fi luați bani de la FMI pentru a crește salariile și pensiile.

În 7 noiembrie 2011, liderii coaliției de guvernare au convenit că salariile bugetarilor și pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012, după vizita din aprilie a FMI, dacă nu vor exista „derapaje mari” în Europa și în România în privința creșterii economice.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Gigi Becali nu se uită la bani pentru fetele lui! Ce cadou fabulos de 300.000...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Județul din România care nu a raportat niciun caz nou de coronavirus
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
BOMBĂ! Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide