Antonescu: PNL are cel puțin trei propuneri de premier independent, le discutăm cu PSD

Redactor:
Matei Ioan
Antonescu: PNL are cel puțin trei propuneri de premier independent, le discutăm cu PSD
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că a primit mandat de la Consiliul Național Executiv al formațiunii să discute cu PSD pe tema premierului, el precizând că liberalii au deja cel puțin trei propuneri de prim-ministru independent

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că aprimit mandat de la Consiliul Național Executiv al formațiunii sădiscute cu PSD pe tema premierului, el precizând că liberalii audeja cel puțin trei propuneri de prim-ministru independent.

„Sunt mandatat de Consiliul Național Executiv să discutpropuneri pentru primul-ministru. Avem câteva variante, cel puțintrei. Nu le fac publice în acest moment din eleganță față departener, le voi face cunoscute în discuțiile cu PSD. E vorba depersonalități independente, recunoscute, cu prestigiu profesional,public, oameni care ar putea să conducă un guvern de criză însituații de criză”, a spus Antonescu.

El a arătat că PNL are în vedere doar persoane independentepolitic pentru funcția de premier.

„Sunt doar persoane independente. După ce convenim aceastăproblemă, putem să ajungem la o anumită structură a Guvernului și,dacă mergem pe formula unui guvern politic, cei care vom participala această majoritate ne asumăm, proporțional cu ponderea înParlament, e firesc, anumite ministere, și asta o facem cu oamenipolitici. În cazul nostru lucrurile sunt simple, noi avem unCabinet alternativ”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă acceptă varianta în care Victor Ponta sau FlorinGeorgescu să preia funcția de premier, Antonescu a răspusnegativ.

„Nu am dat nume. Le voi da partenerilor”, a spus Antonescu, elprecizând că și varinata Iohannis intră în calcul.

El a mai arătat că a primit mandat de la Consiliul NaționalExecutiv al PNL pentru a purta discuții pe marginea discutării îndetaliu a structurii viitorului Cabinet.

„Vom cere să discutăm cu PSD, în primul rând, începând chiar dinaceste zile, mai în detaliu formula alternativă, structuraGuvernului pe care îl propunem pentru a înlocui Guvernul Boc,structura majorității care să îl susțină, premierul Guvernului”, aspus Antonescu.

PSD ar putea accepta, în cazul în care ar ajunge în situația dea negocia cu PNL formarea unui guvern de criză, un premierindependent sau tehnocrat, cu condiția de a deține Internele șiFinanțele, pentru acest din urmă minister fiind vizat FlorinGeorgescu.

Surse din PSD au declarat, miercuri, că dacă o eventualăadoptare a moțiunii de cenzură ar duce la varianta unei negociericu PNL pentru formarea unui guvern de criză, social-democrații voraccepta condiția formulată de Crin Antonescu în ceea ce privește unpremier independent sau tehnocrat.

Sursele citate au arătat că PSD nu vizează funcția deprim-ministru, atât din calcule politice, legate de expunereamediatică și erodare electorală, cât și din cauză că nu există,între liderii social-democrați, un candidat de prim-ministru caresă fie acceptat și de PNL.

În ipoteza unui guvern PSD-PNL, aceleași surse au mai arătat căPSD va insista, în schimb, pentru Ministerul Administrației șiInternelor, pentru care secretarul general Liviu Dragnea pare a ficandidatul ideal, precum și pentru Ministerul Finanțelor, funcțiepentru care ar fi vizat viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu,fost ministru de Finanțe în Guvernul Văcăroiu.

Moțiunea de cenzură intitulată „Moțiunea României majoritare,moțiune populară”, inițiată de opoziție, a fost prezentată,miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moțiunii are 14pagini. Textul moțiunii va fi dezbătut și votat în data de 27octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile.Pentru adoptarea moțiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturifavorabile.

Semnatarii moțiunii de cenzură susțin că, în cazul treceriiacesteia, doresc să realizeze un guvern de criză, să organizezealegeri anticipate în maximum șase luni și să renegociezeangajamentele convenite cu FMI, Banca Mondială și ComisiaEuropeană.

Liviu Dădăcuș, [email protected]

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Anunțul Digi | RCS-RDS care ar interesa toți clienții. Reușita gigantului românesc la început de...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide