Arestat preventiv, Cătălin Cherecheș va candida pentru funcția de primar

Arestat preventiv, Cătălin Cherecheș va candida pentru funcția de primar
Arestat preventiv, Cătălin Cherecheș va candida pentru funcția de primar

Nuțu Fonta a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX, că UNPR a primit acceptul atât pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare, cât și pentru Consiliul Județean Maramureș.

„Biroul Electoral Municipal Baia Mare a acceptat candidatura lui Cătălin Cherecheș pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare și, după ce am primit rezultatul, am decis să anunțăm și public acest lucru. Deci s-a admis candidatura la Primăria Baia Mare a lui Cătălin Cherecheș din partea UNPR. Avem acceptul și pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare și pentru Consiliul Județean Maramureș”, a spus Fonta.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cătălin Cherecheș, după ce acesta fusese reținut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Președintele Biroului Electoral Municipal Baia Mare, Claudiu Nan, declara, joi, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul de candidatură a lui Cătălin Cherecheș, depus din partea UNPR, pentru Primăria Baia Mare, va fi analizat în cursul zilei și se va decide dacă se va admite sau va fi respins.

Întrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, dacă primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, poate candida pentru un nou mandat chiar dacă a fost arestat preventiv, președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Maramureș, judecătorul Nicolae Stamate Tămășan, a declarat că statutul de candidat al acestuia nu se schimbă, nefiind afectat de cercetările în curs.

 

Inchide