ATACURI PREZIDENȚIALE. Victor Ponta, de la „pisic” și „mitoman” la nominalizarea pentru a doua oară ca premier

ATACURI PREZIDENȚIALE. Victor Ponta, de la pisic și mitoman la nominalizarea pentru a doua oară ca premier
Publicat: 18/12/2012, 09:37
Actualizat: 13/08/2015, 23:11

A doua desemnarea ca premier a lui Victor Ponta vine după o perioadă în care președintele Traian Băsescu l-a atacat dur pe șeful guvernului pe care l-a caracterizat drept „bolnav”, „mitoman”, „pisic” și l-a avertizat că nu are în intenție să-l nominalizeze pentru Victoria pe motiv că „o broscuță” poate înghiți, dar „un porc” nu. De asemenea, cu două zile înainte de alegeri, Băsescu a făcut un profil al premierului pe care și l-ar dori, din caracterizările prezidențiale nereieșind că Victor Ponta este candidatul potrivit.

La doar câteva zile de la începerea campaniei electorale, într-o declarație a lui Traian Băsescu făcută în preajma Consiliului European, șeful statului i-a transmis premierului că nu este normal ca el să reprezinte România la CE.

26.11.2012 Președintele l-a comparat pe Victor Ponta cu Nicolae Ceaușescu, numindu-l mincinos. Totodată, Băsescu a mai spus despre premier că nu are soluții pentru România, o țară în prezent stabilizată.

„Totul are o limită în tratamentul pe care îl accept de la mincinoști. Am văzut interviuri în care domnul prim ministru vorbește de lecția pe care a învățat-o în această vară și cum își dorește el coabitarea. Vreau să îl asigur că ziariștii străini au primit și declarațiile aici. Nu poți să spui asta pentru că ai nevoie de această minciună în presa străină, iar în țară să îl utilizezi pe președinte și pe afișe, și în virale. Doar Ceaușescu a crezut că poate păcăli așa lumea democratică. A venit și al doilea, Ponta”.

27.11.2012. Președintele Traian Băsescu a ieșit din nou în public, cu un nou atac la premier, spunând că este șantajat și că „face ce-i spune Voiculescu”. Mai mult, Băsescu l-a caracterizat pe Ponta ca fiind „un pisic”, „mitoman”, „bolnav”. Întrebat despre o nouă nominalizare a lui Ponta, șeful statului a spus că nu i-ar putea da un nou mandat unui politician care l-a suspendat, pe motiv că „o broscuță mai poți înghiți, dar un porc mai greu”.

„Opțiunea mea este pentru o soluție proeuropeană după alegerile din 9 decembrie. Victor Ponta e mitoman, e bolnav, iar când vine la Cotroceni e ca un pisic. Cine crede că se poate pune un politruc care hămăie la televizor și acoperă lipsa de activitate gugvernamentală se înșală”

„Nu trebuie să înghiți porci. O broscuță mai merge, dar un porc e greu de înghițit”.

„Victor Ponta când vine la mine este ca un pisic, este ca un pisicuț, și după ce iese vorbește cum vedeți. Ce să cred eu despre un astfel de om? El e mitoman, e bolnav. Cum e Antonescu bolnav de somn, el e bolnav de minciună (…) Când vine la mine spune „da, de acord”. Astea sunt reacțiile lui, nu vă spun prostii, sunt președintele României. Trebuia să-i dau de pe față masca. Ce să-mi spună mie Victor Ponta despre politica externă? Miau, miau”.

05.12.2012. Președintele Traian Băsescu a ieșit cu un nou atac la adresa guvernului condus de Victor Ponta pe care l-a acuzat că e „predispus la fraudarea alegerilor”

„Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile până la alegeri și creează condiții de fraudare prin neanunțarea numărului de electori. Este obligația Guvernului să facă public numărul de cetățeni români cu drept de vot. Îi atenționez să nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetățeni români cu domiciliu în străinătate. Ei au domiciliul stabil și trebuie incluși în listele permanente din diaspora”

07.12.2012 Cu două zile înainte de alegeri, președintele Băsescu a susținut o declarație la Cotroceni în care a făcut profilul premierului pe care și-ar dori să-l nominalizeze după alegeri. Tiparul prezidențial nu se potrivea lui Ponta.

„Nu fac niciun secret, nu întâmplător spun asta înainte de ziua alegerilor, pentru că o să am ecourile de la politicieni și populație. Profilul premierului:trebuie să fie un pro-european și un pro-atlantist. Domiciliul acestei țări este în UE și NATO. Mi-aș dori mult ca cel pe care îl voi desemna, dar și cei pe care partidele mi-i vor propune, să fie o personalitate loială interesului național pe care să-l pună deasupra interesului de partid. Prin toată activitatea lui să fie un om care a susținut principiile Constituției, statului de drept și valorile europene să fie un mod de viață. (…) Un alt aspect: să nu aibă vulnerabilități. (…)Aș vrea să avem un prim ministru care prin ceea ce spune în CV să fie imbatabil. Aș vrea să fie un politician care să rupă puțin filmul urât în care ne aflăm. Un politician care aflat în fruntea guvernului să garanteze că nu vor fi abuzuri. Trebuie să vină dintre cei aleși în această campanie, să strângă o majoritate în parlament. M-aș bucura dacă ar fi și un om care să fi trecut prin administrația centrală”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers