Averile și afacerile noilor miniștri. Cum face mobilă firma ministrului Muncii cu un singur angajat

Redactor:
Gândul
Averile și afacerile noilor miniștri. Cum face mobilă firma ministrului Muncii cu un singur angajat
Noii membri ai cabinetului Boc pot să facă față crizei și cu salariul de ministru amputat cu 25%. Majoritatea vin la Palatul Victoria cu averi și afaceri care îi ajută să treacă peste această perioadă de austeritate financiară.

Noii membri ai cabinetului Boc pot să facă față crizei și cusalariul de ministru amputat cu 25%. Majoritatea vin la PalatulVictoria cu averi și afaceri care îi ajută să treacă peste aceastăperioadă de austeritate financiară.

• MINISTRULECONOMIEI – ION ARITON – Conform declarației de averecompletate în iunie 2010, Ion Ariton deține o cotă parte de 50%dintr-un apartament, o casă de vacanță și o casă de locuit înSibiu, precum și un autoturism Mercedes cumpărat în anul 2008. Deasemenea, Ariton precizează că deține 477.985 de acțiuni la S.C.Carpatica S.A. Noul șef de la Economie este datornic cu 30.000 deeuro la două persoane fizice.

• MINISTRULTRANSPORTURILOR- ANCA BOAGIU- Are o casă în București,achiziționată în 2001, și un apartament la Constanța, achiziționatîn 2004, din închirierea căruia a scos un venit de 40.000 de lei,potrivit celei mai recente declarații de avere de pe site-ulSenatului, respectiv din iunie 2009.
Fostul ministrul al Integrării are un autoturism Seat. De asemenea,ea mai declară bijuterii de aur achiziționate sau moștenite,tacâmuri, vase, vaze, rame de icoane moștenite, obiecte de artă șicult cu o valoare totală de 42.000 de euro. Democrat-liberala areși ea datorii de 40.000 de euro la o persoană fizică (contractatăîn 2007 și scadentă în 2027) și de 288.660 lei la Alpha Bank(credit scadent în 2038).

• MINISTRULAGRICULTURII- VALERIU TABĂRĂ deține 2 terenuri intravilaneîn județul Timiș, 2 case și un autoturism Renault Megane, cumpăratîn rate. De asemenea, are 2 depozite la bancă cu o valoare cumulatăde 108.800 lei, dar și datorii de 10.000 de euro și 155.000 de lei-această sumă fiind cheltuită, potrivit declarației sale de avere,pe diversele reparații la casa sa din Timișoara.

• MINISTRULMUNCII – IOAN NELU BOTIȘ – Democrat-liberalul are un terenintravilan în județul Cluj, o casă și un spațiu comercial- ambeleîn Bistrița.
Potrivit declarației sale de avere de pe site-ul CamereiDeputaților, Botiș deține tablouri în valoare de 3.000 de euro șiactive la firma soției sale Botiș Ligia, S.C.MOBIL CONSTRUCT SRL.Conform datelor publicate de Agenția Națională de AdministrareFiscală, firma familiei Botiș avea doi angajați în 2008, respectivunul singur în 2009, în contextul în care cifra de afaceri a firmeia scăzut, de la 317 mii de lei, la puțin peste 84 mii de lei ; camulte alte firme mici din țară, și Mobil Construct a trecut de laprofit, în 2008, la pierderi, în 2009 – pierderile « mâncând »jumătate din profitul din 2008. Ministrul Muncii nu a putut ficontactat pentru explicații legate de această situație. Ministrulare și el datorii de 50.000 de euro, creditul fiind scadent în2020.

• MINISTRULFINANȚELOR PUBLICEGHEORGHE IALOMIȚIANU– Ministrul deține 5 terenuri intravilane în Brașov, 2 case (una înmunicipiul Brașov și alta în comuna Bran) și un apartament tot înmunicipiul Brașov. Ialomițianu are și tablouri în valoare de circa38.000 de lei, semnate de Ilie Boca și Crăiță Mândra.
Noul șef de la Finanțe nu are vreun credit la bancă, ci are doar unsingur card cu circa 20.000 de lei pe el. Soția sa, LilianaIalomițianu, a obținut venituri importante din activitatea saprofesională. Ea deține de altfel mai multe funcții, fiind salariatal SC Ex-cont Consulting, auditor financiar al SC Proiect BrașovSRL, cenzor la SC Energo SA și SC Brasiv SRL, auditor intern la SCComenergo SA și membru în Consiliul de Administrație al SC Remat SABrașov, SC Remat SA Bacău, SC Remat SA Mureș și SC 3R SACraiova.

• MINISTRULCOMUNICAȚIILOR – VALERIAN VREME – Democrat-liberalul are 2terenuri intravilane și un teren agricol în Onești. Șeful de laComunicații se numără printre membrii Cabinetului cu cele mai multebunuri imobiliare. Astfel, Vreme are 2 apartamente (unul în Oneștiși unul în Bacău), o casă și 2 spații comerciale- tot în Onești. Elare acțiuni în valoare de 30.000 de euro la Erste Bank. Ministrulare însă și două credite bancare scadente anul acesta, unul cu ovaloare de 1.000 de euro și unul de 20.000 de euro. Deputatulscoate bani cu care ar putea să-și acopere o parte din acestedatorii și din închirierea spațiilor comerciale, respectiv 3.000 delei. (Maria Toader, Robert Veress)

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide