Avertismentul unui deputat PNL: „Pe motiv de „dragă ANI”, la toamnă USL nu va mai exista!”

Redactor:
Cristian Andrei
Avertismentul unui deputat PNL: „Pe motiv de „dragă ANI”, la toamnă USL nu va mai exista!”
Deputatul PNL, Radu Zlati, fost consilier prezidențial în timpul interimatului lui Crin Antonescu, susține că din cauza acțiunii ANI, „USL nu va mai exista la toamnă".

Deputatul PNL, Radu Zlati, fost consilier prezidențial în timpul interimatului lui Crin Antonescu, susține că din cauza acțiunii ANI, „USL nu va mai exista la toamnă”. El critică Guvernul și Parlamentul pentru că nu au modificat legea care reglementează regimul incompatibilităților.

„M-aș fi așteptat ca semnalele de alarmă provenite din teritoriu să fie ascultate și înțelese, atât la Palatul Victoria, cât și la Cameră și Senat. M-aș fi așteptat ca legea să fie modificată în regim de urgență, până când un val de hotărâri judecătorești nu va șterge de pe harta politică a țării primăriile și consiliile județene controlate de către USL. În loc de asta, am auzit… tăcerea. Atunci când nu s-a auzit, meschin, sunetul neputinței și al coabitării inepte, din care doar unul câștigă. Iar acel unul nu este nici USL, nici poporul român”, scrie Zlati pe blogul personal.

Acesta dezvăluie că a vorbit pe Facebook cu mai mulți membri ai USL despre „necesitatea unei reacții organizate a USL în fața instrumentelor de forță pe care încă le mai are la dispoziție președintele demis de popor”. În cadrul acestor discuții, s-a vorbit chiar despre un mare miting în această toamnă la care să participe 10.000 de useliști.

Deputatul PNL adaugă că cineva l-a întrebat „dar la toamnă va mai exista răspuns USL”, iar răspunsul său este: „nu, la toamnă USL nu va mai exista, nu în forma și nu la puterea de azi”.

Zlati propune o reacție a USL după ce Agenția Națională de Integritate a anunțat că 108 primari și șefi de CJ sunt incompatibili. Premierul Ponta afirma că jumătate dintre primari sunt incompatibili și că legea care reglementează regimul incompatibilităților ar trebui schimbată. Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să inițieze un act normativ pentru modificarea legii 161/2003, dar acesta a primit aviz negativ din partea Ministerului Justiției.

Potrivit lui Zlati, rolul primarilor este foarte important în campaniile electorale, lucru pe care l-a realizat „la fața locului”.

„Cu alte cuvinte vreau să spun și să subliniez că USL este ceea ce este pentru că are în spate nu doar o armată de activiști, membrii și simpatizanți. Dar și osatura unei constelații de consilieri locali și primari, de președinți de consilii județene și consilieri județeni. Ori, dacă ANI își face treaba așa cum a început, această armată va fi decimată până la ultimul soldat. Profitând de imperfecțiunile legii și acționând adesea cu rea-credință, ANI atacă substanța USL în ce are aceasta mai vulnerabil: aleșii locali. Ori, fără aceștia, fără influența lor la nivelul direct, cel al contactului cu alegătorul de pe stradă, USL va mai exista ca formațiune politică dar USL nu va mai fi decât un colos cu picioare de lut, o cochilie lipsită de conținut”, scrie Zlati pe blogul personal.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 19-25 aprilie 2021. Zodia care câștigă bani în aceste zile
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×