Miruna Badea
23.04.2012
Politică

Baconschi: Am primit un telefon de la premierul Emil Boc. Este o decizie politică

Baconschi: Am primit un telefon de la premierul Emil Boc. Este o decizie politică
Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un telefon de la premierul Emil Boc, din care înțelegea că nu i se reproșează nimic pe linie guvernamentală și că a fost vorba despre o decizie politică

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un telefon de la premierul Emil Boc, din care înțelegea că nu i se reproșează nimic pe linie guvernamentală și că a fost vorba despre o decizie politică.

"Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier… Nu mi s-a reproșat nimic pe linie guvernamentală, ci am înțeles că a fost vorba despre o decizie politică", a declarat Baconschi.

"Din ceea ce știu, în BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adăugat Baconschi.

Teodor Baconschi a spus însă că respectă decizia premierului ,dar și că se simte "privilegiat" că a reușit să servească interesele României în această perioadă.

"Nu există un reproș pe linie guvernamentală", a subliniat Teodor Baconschi.

El a adăugat că rămâne în partid, devotat proiectelor începute.

Teodor Baconschi, prim-vicepreședinte PDL, a fost revocat din funcția de ministru al Afacerilor Externe, pentru declarațiile susținute de acesta la adresa protestatarilor, a anunțat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

În finalul discursului susținut în Parlament, șeful Guvernului a arătat că, în aceste zile, reacția politicienilor nu a fost întotdeauna cea mai potrivită și că regretă sincer "derapajele și stângăciile verbale" ale unor colegi ai săi la adresa protestatarilor, precizând că dorește să transmită acestora scuze publice.

"Vreau de asemenea să știți că, pe această linie, am luat decizia de revocare din funcție a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, și am înaintat președintelui României propunerea de revocare din funcție pentru declarațiile făcute", a spus Boc.

Inchide