Barna: „Alianța USR-PLUS propune un aer proaspăt în politică, un aer proaspăt asumat, cu oameni noi, cu carieră și competență.”

Redactor:
Vasile Magradean
Barna: „Alianța USR-PLUS propune un aer proaspăt în politică, un aer proaspăt asumat, cu oameni noi, cu carieră și competență.”
Alianța USR-PLUS are în vedere, după europarlamentare, afilierea mai degrabă la o grupare politică europeană nouă „care să își dorească mai multă Europă", declară președintele USR, Dan Barna. Dacian Cioloș vorbește despre construirea unui grup politic în zona de centru dreapta.

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, dacă Alianța 2020 USR PLUS a discutat cu vreun grup politic din PE pentru o afiliere după alegerile din 26 mai, co-președintele Dan Barna a declarat că în momentul de față nu este luată o decizie, pentru că va depinde de rezultatele alegerilor europarlamentare.

„Alianța USR-PLUS propune un aer proaspăt în politică, un aer proaspăt asumat, cu oameni noi, cu carieră și competență. La nivel european suntem preocupați de o grupare care pare că se va defini după rezultatul europarlamentarelor, o grupare de partide pro europene, noi. La acest moment nu este luată o decizie pentru că depinde de rezultatele alegerilor. Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană care să își dorească mai multă Europă și o dezvoltare integrată a Europei decât structurile deja existente”, a spus Barna.

La rândul său, celălalt lider al Alianței 2020, Dacian Cioloș, a afirmat că USR-PLUS poartă discuții cu familii politice din PE de centru și centru dreapta și cu partide din diferite state membre ale UE care au aceeași tendință și aceeași idee de a participa la construirea unui grup politic în zona de centru-dreapta de forțe pro europene care să vină cu propuneri pentru ameliorarea modului de funcționare a UE.

„Un rol central în acest proces îl va juca desemnarea viitorului președinte al CE, care va avea nevoie de susținerea mai multor grupuri politice din PE și va trebui să vină cu o platformă politică pentru a avea o majoritate pro europeană. Urmărim cu atenție modul în care se vor construi negocierile, pentru că intenționăm ca Alianța 2020 să fie un jucător în acest proces. Când spunem că avem obiective pe care vrem să le susținem în PE în interesul României, acestea sunt gândite deja din această perspectivă. În momentul în care vom negocia aderarea noastră la o familie politică sau alta vom vedea în ce măsură obiectivele noastre politice pentru România și interesele României pot fi susținute cel mai bine acolo. Ne vom folosi de toată credibilitatea pe care o au oamenii de pe lista noastră și competența lor va fi folosită în negocierile pe care le vom purta”, a spus Cioloș.

 

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Alegeri locale 2020. Câți români au VOTAT până la această oră. Au apărut primele date!
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Alegeri locale 2020. Prezența la vot până la ora 8.00. Avem primele date!
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide