Barna, către Cioloș: Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă

Redactor:
Elena Crangasu
Barna, către Cioloș: Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă
Dan Barna le-a transmis, luni, liderilor PLUS că trebuie continuată lupta pentru alegerile din 2020 și că la bază trebuie să fie loialitatea între parteneri. "Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință sau scrisori deschise trimise prin presă", mai afirmă Barna

„Alianța USR PLUS merge mai departe. USR PLUS este o forță în politica românească și rezultatul de duminică confirmă acest lucru, chiar dacă unele așteptări au fost mai mari. Cele aproape 1,4 milioane de voturi pe care le-am primit mă obligă și ne obligă să continuăm să luptăm pentru un 2020 în care să fim la guvernare și în primării. Pentru acest obiectiv, trebuie să construim cu loialitate între parteneri. Este o valoare fundamentală după care mă ghidez în acțiunea politică. Și tocmai de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă sau scrisori deschise trimise prin presă”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

Președintele USR a afirmat că partidul a propus fuziunea cu PLUS încă de la alegerile europarlamentare din mai, iar pentru atingerea acestui obiectiv, vor avea loc discuții serioase despre proiectele comune, precum Fără penali în funcții publice, dar și criterii de integritate, implicit respingerea traseismului politic.

„Un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune și generozitate. USR a propus PLUS, și eu i-am propus lui Dacian Cioloș încă de la alegerile europarlamentare să facem fuziunea celor două partide. Chiar dacă n-a fost să fie atunci, continuăm să sperăm într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discutăm serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoașterea muncii colegilor noștri consilieri locali și a eforturilor depuse la #FărăPenali sau programul comun de guvernare”, a argumentat liderul USR.

Dan Barna a mai spus că începând cu această săptămână, vor avea loc consultări în cadrul partidului, despre calendarul pentru alegerile locale, dar și despre funcția sa, de președinte al USR.

„Suntem asumați în logica unei Alianțe de succes și construim un mecanism fin, pe câmpul de bătălie, sub focul de artilerie al opozanților de toate felurile. Vom avea la începutul acestei săptămâni consultări în interiorul partidului asupra calendarului și pașilor comuni pentru locale. Miercuri vom avea rezultatul consultării membrilor asupra poziției mele actuale iar vineri indiferent de rezultat vom avea o ședință a birourilor naționale reunite USR și PLUS pentru a pune pe hârtie pașii următori. Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi și speculații de moment și ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opțiune este succesul”, a conchis președintele USR.

Consiliul Național PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.

Totodată, postarea lui Barna a venit și în contextul în care președintele PLUS, Dacian Cioloș, l-a întrerupt săptămâna trecută pe liderul USR Dan Barna dintr-un discurs în fața presei în care vorbea despre performațele USR, pentru a-i atrage atenția că e vorba de două partide.

Tags:
Inchide