• Publicat:
Politică

Barna și Cioloș critică propunerile PSD pentru comisar european: Nominalizarea celor doi, „o bătaie de joc”

Barna și Cioloș critică propunerile PSD pentru comisar european: Nominalizarea celor doi, „o bătaie de joc”
Președintele PLUS Dacian Cioloș și liderul USR Dan Barna au scris, pe Facebook, că propunerile Guvernului pentru postul de comisar european, Dan Nica și Rovana Plumb, nu sunt potrivite pentru că nu ar respecta rigorile de integritate ale funcției de comisar european, având probleme cu Justiția.

Liderul PLUS Dacian Cioloș, a scris, miercuri, pe Facebook că nu există argumente pentru a susține cele două propuneri ale Guvernului pentru postul de comisar european.

„Dan Nica și Rovana Plumb l-au susținut pe Liviu Dragnea în discursul său antieuropean, i-au justificat lupta împotriva justiției și a statului de drept și i-au acoperit afaceri penale precum >. Cei doi nu au cum să respecte rigorile de integritate ale funcției de comisar european, pe care le cunosc foarte bine”, mai arată mesajul fostului premier.

Cioloș a adăugat că Guvernul PSD „se va face de râs” și va fi forțat să vină cu alte nominalizări.

Președintele USR Dan Barna susține că „problemele PSD” privind justiția nu s-au terminat în momentul condamnării lui Liviu Dragnea.

„Propunerile de comisar ale PSD – Dan Nica și Rovana Plumb – arată exact motivul pentru care acest partid nu mai trebuie să guverneze sau să reprezinte România în Europa. Cele două propuneri ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că problemele PSD-ului cu Justiția și integritatea nu au început și nu s-au terminat cu condamnarea lui Liviu Dragnea. Și Rovana Plumb, și Dan Nica au fost implicați în dosare grave de corupție. Amândoi au fost protejați de colegii de partid și amândoi s-au sustras, astfel, urmăririi penale”, a reacționat liderul USR Dan Barna, într-o postare pe Facebook-ul personal.

Totodată, Barna caracterizează propunerea celor doi parlamentari PSD la funcția de comisari europeni, „o bătaie de joc”.

Reacțiile celor doi președinți ai Alianței USR-PLUS vin în contextul în care, potrivit unor surse politice, europarlamentarii PSD Rovana Plumb și Dan Nica ar fi fost propuși de Guvernul României pentru funcția de comisar european în noul Executiv de la Bruxelles.

Inchide