BĂSE-LIGA: două transferuri de marcă pentru partidul-satelit. PD-L junior are, în sfârșit, o față: Diaconescu. Sârbu, luat pentru Muncă

Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 25/04/2012, 23:44

După ce Gabriel Oprea a anunțat, ieri, la prânz, demisia luiCristian Diaconescu din PSD și înregistrarea sa în grupulindependenților, „subiectul” și-a închis telefonul, pe care și l-adeschis doar spre seară ca să transmită că nu se mai întoarce înpartid. Așa că orice întrebare legată de motivele demisiei șitransferului în oastea de strânsură a generalului Oprea a rămas, încursul zilei, fără răspuns. Au rămas foarte multe speculații,majoritatea țintind înspre un grup din PSD care l-ar fi urmărit,șantajat și apoi obligat pe Cristian Diaconescu să joace la Congresdupă un anumit scenariu. Victor Ponta, alesul de la Congres, afăcut o conferință-fulger, în care a spus că n-a putut să dea deDiaconescu ca să-l întrebe cine l-a șantajat, dar a promis că, deva afla cine, va lua cele mai dure decizii. În tabăra cealaltă,optimism mare: după ce l-a luat pe organizatorul Șerban „Micky”Mihăilescu și pe „finațistul” Culiță Tărâță, grupul independent,care se pregătește să devină partid, îi oferă lui Diaconescu ofuncție de președinte. Deocamdată nu e clar dacă va fi președinteplin sau doar președinte executiv. Tot ieri, surse PSD au dat casigură plecarea lui Marian Sârbu la grupul lui Oprea.Filmul complet al demisiei lui Diaconescu îl putețiciti aici.

Ce urmează

În aproximativ o lună, susținătorii lui Traian Băsescu dinParlament își vor face partid de centru-stânga. Până în acestmoment, cei aproape 30 de independenți adunați în ultimele luni dinPSD și PNL se gândesc să-l numească Uniunea Națională pentruProgresul României. Structura de conducere este și ea gândită înlinii mari. Liderul grupului independenților din Senat, fostulliberal Liviu Câmpanu, susține că partidul va avea un președinte,un președinte executiv și opt vicepreședinți. Dacă prima pozițiepare a fi rezervată ministrului Apărării, Gabriel Oprea, cea depreședinte executiv ar putea reveni proaspătului demisionar dinPSD, Cristian Diaconescu. „S-a înscris în grupul independențilorși, în viitoarea construcție politică, va avea un rol important”, adeclarat, ieri, pentru Gândul, GabrielOprea. „Împărtășim același sistem de valori și este un om cu oimportant expertiză profesională, cu o imagine foarte bună. Va aveao funcție de conducere în viitoarea construcție politică”, a ținutsă sublinieze acesta încă o dată. Potrivit deputatului independentEugen Nicolicea, unul dintre reprezentanții grupului, decizia înprivința formării partidului și a structurii de conducere va filuată la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.”Atunci vom avea prima ședință, iar pentru că proiectul deînființare a partidului îi aparține lui Gabriel Oprea nu văd de cenu ar fi el președintele formațiunii. Până în martie-aprilie, s-aumai anunțat niște colegi care ar vrea să adere grupului nostru”,ne-a spus Nicolicea.

Organizatorul Micky, finanțistul CulițăTărâță

Șerban Mihăilescu reprezintă, de asemenea, o achizițieimportantă pentru viitorul partid. Dacă Diaconescu va fi liderul deimagine, Mihăilescu va fi organizatorul acțiunilor de la centru șidin teritoriu. Uniunea Națională pentru Progres va avea și unmembru important sub aspectul financiar, având în vedere că, nu maideparte de începutul săptămânii, s-a alăturat grupului lui Oprea șiCuliță Tărâță, unul dintre cei mai bogați parlamentari. În plus,ieri, s-a vorbit și despre plecarea din PSD a lui Marian Sârbu șiafilierea la independenți, după obținerea postului de ministru alMuncii după remanierea lui Mihai Șeitan.

Sârbu își oferă serviciile. „El era plecat demult dinPSD”

• La câtevaore după plecarea lui Diaconescu a apărut informația că și MarianSârbu va demisiona din PSD. Surse social-democrate ne-au precizatcă dorința acestuia, mai veche, exprimată și la începutul actualeiguvernări Boc, de a deveni ministrul Muncii, pare că se va realiza.Sârbu este hotărât să plece din partid, el neanunțându-și încădemisia pentru că își negociază funcția de ministru al Muncii, înașteptarea remanierii lui Mihai Șeitan. Tot ieri, s-a alăturatindependenților și deputatul PSD, Cătălin Cherecheș.

• Unimportant lider al PSD ne-a declarat, ieri, că Marian Sârbu „eraplecat demult din PSD”, încă de la începutul anului, de cândpartidul nu l-a lăsat să intre în guvernul lui Traian Băsescu, pepostul de la Muncă, pe care i-l oferise însuși președintele. Un altlider ne-a explicat că Sârbu ar fi rămas în PSD doar dacăpreședinte al PSD ar fi ajuns fostul său coleg de sindicat MironMitrea.

Dâncu i-a făcut lui Oprea „niște studiiinterne”

Vasile Dâncu, fost senator PSD, care, împreună cu Ioan Rus, l-aconvins pe Cristian Diaconescu să candideze la președinția PSD, adeclarat, miercuri, pentru Gândul , că nu-lva urma pe Diaconescu în partidul lui Gabriel Oprea, chiar dacă areo relație de colaborare cu acesta. Surse din PSD au declarat pentruGândulcă Dâncu lucrează pentru „platforma ideologică” a noului partidproiectat de Oprea, informație pe care liderul social-democrat ocorectează: „Am discutat cu Oprea probleme politice. Am stabilit săfacem și ceva studii, dar nu în perspectiva unui partid politic. Elavea numai ideea unui grup independent în Parlament. I-am făcut șiniște măsurători, independent, în lunile trecute, pentru că se totvorbea despre aparița unui partid. Niște studii interne”.

Citește, în continuare: „Nu mămai întorc”

INFO PLUS

Ilie Sârbu: Lui Diaconescu i s-a promis postul deambasador la Paris

Dezertarea lui Diaconescu i-a supărat pe liderii PSD. Ilie Sârbua declarat că demisia lui acestuia poate fi explicată prin faptulcă nu a mai văzut perspctive de funcții în PSD și s-a îndreptatspre un posibil post de ambasador la Paris: „La câte a făcutpartidul pentru Cristi Diaconescu, este regretabil faptul că alesaceastă soluție acum, să demisioneze, în condițiile în carepartidul nu îi mai putea oferi prea multe”.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Răsturnare de situaţie! Cine a câştigat, de fapt, şefi la cuţite! Dumitrescu, reacţie bulversantă
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Poate o lovitură puternică să ducă la cheag de sânge? Ce semne dau cheagurile periculoase
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Colosalul fotbalist Erling Haaland, petrecere de zile mari alături de un milionar român: `Ghiciți cine...
Când vine CANICULA în România?! Meteorologii au făcut anunţul MULT AŞTEPTAT!
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Jennifer Lopez și Ben Affleck, surprinși pentru prima dată în ipostaze intime în public. VIDEO
Răsturnare de situaţie! Cine a câştigat, de fapt, şefi la cuţite! Dumitrescu, reacţie bulversantă
Descoperire IMPRESIONANTĂ în timpul lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești! „În unele GROPI am...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cum fac rost românii de PERMISE FALSE, de fapt. Poliția Română nu s-a sesizat nici...
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort în locuința sa
Lovitură cruntă pentru ProTV! S-a aflat adevărul. O mare vedetă nu s-a mai abţinut
Poveste de dragoste la Chefi la Cuțite. Doi concurenți au anunțat că se căsătoresc. FOTO
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum să îţi transformi curtea într-o afacere de sute de mii de euro. Povestea omului...