Băsescu, despre lista PMP la europarlamentare: Este o listă politică FĂRĂ IMPORTURI/ Ce spune fostul președinte despe relocarea AMBASADEI la Ierusalim

Băsescu, despre lista PMP la europarlamentare: Este o listă politică FĂRĂ IMPORTURI/ Ce spune fostul președinte despe relocarea AMBASADEI la Ierusalim
Publicat: 27/03/2019, 21:44

„Vă spun sub cuvânt de onoare că am avut destui din afara partidului care au spus eu sunt personalitate cunoscută, locul întâi sau doi și vin cap de listă, au fost refuzați în mod categoric. Am spus, am lecția Preda, am lecția Siegfried Mureșan, nu avem pe listă decât oameni din PMP, deci este o listă politică fără importuri pentru că partidul ăsta până la urmă chiar are potențial să dea o listă de 10 oameni foarte bună”, a declarat Traian Băsescu.

Accesta a adăugat că România va fi reprezentată în mod profesionist, dacă va fi în Parlamentul European.

„Vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în Parlamentul European dacă eu voi fi acolo. O să am capacitatea să dicut de la egal la egal cu toți politicienii de vârf ai Europei legat de întrebarea Europa încotro și am punctele mele de vedere despre asta. O să pot să vorbesc oricând și cu o voce credibilă despre inechitatea în alocația de subvenții pentru agricultură și să cer o uniformizare a subvenției pentru agricultură pentru că tot discutăm de concurență loială în Europa, cum să concureze agricultorul român cu 196 de euro la hectar subvenție cu agricultorul din Franța cu 400 de euro la hectar subvenție”, a mai adăugat acesta.

Partidul Mișcarea Populară a validat, marți, în ședința Colegiului Național, lista cu candidații pentru Parlamentul European, alegeri care se vor desfășura în luna mai.

Primele 10 locuri sunt ocupate de:

1. Traian Băsescu – senator, președinte de onoare al PMP
2. Eugen Tomac – profesor, deputat, președinte PMP
3. Ioana Constantin – consultant management și comunicare, doctorand, secretar general adjunct al PMP
4. Marius Pașcan – lector universitar, deputat, președinte executiv al PMP
5. Simona Vlădica – lector universitar, doctor în psihologie, președinte PMP Călărași
6. Robert Turcescu – deputat PMP
7. Teodora Desagă -consilier parlamentar, consilier local oraș Bragadiru
8. Petru Movilă – deputat, vicepreședinte PMP
9. Cătălina Bozianu – deputat, președinte al Organizației de Femei a PMP
10. Cătălin Bulf – antreprenor, consilier județean, președinte PMP Argeș și vicepreședinte PMP la nivel național.

Băsescu: Încă am energie. Partidul de acasă totdeauna cedează la ideile liderului

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că s-a decis să candideze la europarlamentare pentru că „încă” are energie. Întrebat despre faptul că a spus că soția sa nu vrea să-l mai vadă plecat, el a spus că „partidul de acasă totdeauna cedează la ideile liderului”.

„Am revenit la tinerețea politicii. Încă am energie. Nepoții nu au reușit să mă epuizeze. A făcut opoziție, dar partidul de acasă totdeauna cedează la ideile liderului”, a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

El a mai spus că se va simți „bine la Bruxelles”.

„Mai am un foarte important acasă care are un cuvânt de spus și partidul ăla trebuie mulțumit și el. Vă pot spune că soția mea nu vrea să mă mai vadă plecat acum, la bătrânețe”, a declarat luni seara Traian Băsescu, întrebat dacă va accepta să candideze la europarlamentare.

Traian Băsescu, despre relocarea ambasadei la Ierusalim: România nu mai este un partener credibil

Traian Băsescu a declarat miercuri la depunerea semnăturilor și candidaturilor pentru alegerile europarlamentare la BEC, referitor la mutarea ambasadei Române la Ierusalim că România nu mai este un partener credibil în momentul de față.

„În politica externă totul este posibil, numai că este foarte important când o faci, cum o faci și care sunt avantajele și dezavantajele.Nimic nu e imposibil în politica externă, dar ce a făcut Guvernul prin doamna Dăncilă este o mare prostie. De ce? În primul rând nu a fost o corelare între poziția Guvernului și a titularului de politică externă, care este președintele României. Ca să muți ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim îți trebuie un decret emis de președintele României, ori cum te angajezi tu la schimbarea ambasadei fără să ai acordul președintelui. Doi, suntem într-un moment în care România vrea să primească voturile majoritare ale statelor membre ONU să obțină un mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Cum credeți că va mai primi România măcar un vot de la Țările Arabe și sunt multe. Trei, sunt 50 de ani de politică externă echilibrată în care România a fost un bun partener și un partener credibil și pentru lumea arabă și pentru palestinieni și pentru Israel, în momentul de față nu mai suntem un partener credibil pentru lumea arabă și ok, îți poți asuma o asemenea atitudine, dar cât ești de util Israelului în momentul de față în condițiile în care nu se va realiza promisiunea pentru că președintele are cu totul alt punct de vedere, deci doar ai stârit un scandal, te-ai decredibilizat, după care nici nu rezolvi problema, cât de prost să fii să faci asta”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că este posibil să urmeze repersursiuni economice.

„Suntem în situația în care nu folosește nici Israelului, dimpotrivă, i-am făcut un rău. În primul rând Israelul a pierdut un partener credibil care putea pendula oricând între Tel aviv și Ramala sau Liga Arabă. Acum nu mai vine nimeni și riscul ca după această gogoașă de politică externă este ca statele arabe să nu se limiteze doar la a întrerupe într-un fel sau altul relațiile la nivelul cel mai înalt. Iată regele Abdullah care este cel mai credibil șef de stat din lumea arabă. Îl cunosc foarte bine, m-am întâlnit de multe ori cu domnia sa, este o mare personalitate a lumii arabe. Și-a anulat vizita în România. Președintele Senatului trebuia să meargă în Maroc, a fost anunțat că Senatul amână pentru o altă dată vizita președintelui Tăriceanu în Maroc. Problema este că s-ar putea să urmeze repercursiuni economice, spre exemplu ce s-ar întâmpla dacă Egiptul care importă între 3 și 5 milioane de tone de grâu de la noi ar spune nu mai luăm din România, luăm din Ucraina și multe altele se pot întâmpla. Noi avem după Uniunea Europeană care e primul partener, al doilea partener sunt țările arabe”, a mai ad[ugat acesta.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita pe care o avea planificată în România după ce premierul Viorica Dancilă a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit site-ului Arabnews.com.

De asemenea, vizita oficială pe care trebuia să o efectueze în Maroc președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 27-31 martie, a fost amânată, la cererea părții marocane, a anunțat Senatul.

Băsescu, despre Brexit: Pentru Marea Britanie, ticăloșia politicienilor a dus la înșelarea populației

Băsescu a declarat miercuri, după ce PMP a depus la BEC semnăturile și lista de candidați la alegerile europarlamentare, referitor la Brexit, că britanicii au fost „înșelați” să voteze prin „ticăloșia politicienilor”.

„Minciuna politicienilor a creat o dramă pentru Europa și pentru al doilea stat ca economie și primul stat al Uniunii Europene ca forță militară. Pentru Marea Britanie, ticăloșia politicienilor a dus la înșelarea populației care a votat un Brexit și acum își dau seama cât de dramatic este să ieși din Uniunea Europeană, își dau seamă că banii, principalul song a fost vin străinii și uite că vor veni și dacă ies din Uniunea Europeană, vin musulmanii și banii care îi dăm contribuție la Uniunea uropeană mai bine i-am da pentru spitale și uite că banii ăia nu se duc la spitale pentru că Marea Britnie primea aproape tot pe atât cât ar fi vrut ei să cheltuiască pentru spitale, pentru cercetare și îi primea de la Uniunea Europeană, deci sunt lucruri care trebuiesc explicate românilor să nu se lase păcăliți, voi încerca, nu știu cât aces o să am la televiziuni și cât aces o să am în media să pot explica”

Întrebat care va fi rolul parlamentarilor români în Parlamentul European, acesta a declarat că acesta va fi „major”.

„Va fi un rol major. Să contribuie la relansarea Uniunii Europene și implicit la relansarea garanțiilor de prosperitate viitoare pentru România pentru că o europă destrămată, inconsecventă, fără obiective, fără țări bine integrate în Uniunea Europeană nu va face decât să aducă ușor ușor o Europă tot mai îndatorată pentru aputea plăti prestațiile sociale și implicit o Europă tot mai săracă, o Europă care devine piață pentru marile puteri supr puteri economice, Statele Unite, China, India, dacă vreți, cum deja este o piață pentru energia din Federația Rusă”, a mai declarat acesta.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația