Băsescu, despre numirea unui Guvern USL, dacă USL va avea majoritatea după alegeri: USL nu e partid, este o alianță

Redactor:
Miruna Badea
Băsescu, despre numirea unui Guvern USL, dacă USL va avea majoritatea după alegeri: USL nu e partid, este o alianță
Președintele Traian Băsescu a declarat la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care Uniunea va avea o majoritate parlamentară în iarnă, că, potrivit Constituției, șeful statului invită partidele la consultări, iar USL este o alianță.

Președintele Traian Băsescu a declarat la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care Uniunea va avea o majoritate parlamentară în iarnă, că, potrivit Constituției, șeful statului invită partidele la consultări, iar USL este o alianță.

Întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care USL va avea o majoritate parlamentară în iarnă, președintele a recomandat tuturor să citească cu atenție articolul 103 din Constituție.

„Eu aș citi foarte bine articolul 103 din Constituție. Și îi rog pe toți politicienii să citească și să vadă și comportamentul meu când am chemat partidele pentru consultări la formarea Guvernului Ungureanu. Eu am chemat exact pe formularea din articolul 103 care spune «Președintele invită la consultări partidele reprezentate în Parlament». Partidele”, a răspuns Traian Băsescu.

Întrebat din nou despre ipoteza în care USL va avea o majoritate parlamentară, el a spus: „USL nu e partid, e o alianță. Nu e partid”.

Președintele nu s-a pronunțat nici pe tema unei eventuale victorii PDL-UNPR la locale și apoi la legislative. „Nu știu. Hai să vedem ce iese la vot și să discutăm”, a spus el.

Inchide