Băsescu iese la atac: PSD prin tradiție FURĂ în secțiile de votare/ Ce spune fostul președinte despre o posibilă candidatură la alegerile EUROPARLAMENTARE

Redactor:
Diana Grigore
Băsescu iese la atac: PSD prin tradiție FURĂ în secțiile de votare/ Ce spune fostul președinte despre o posibilă candidatură la alegerile EUROPARLAMENTARE
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că PSD „și-a făcut o tradiție să fure" în secțiile de votare. El îi acuză pe social-democrați că la referendumul din 29 iulie 2012 au furat două milioane de voturi, motiv pentru care Liviu Dragnea are acum o condamnare.

„Este o condamnare (pe numele lui Liviu Dragnea-n.r) pentru că a furat voturi. Nu puteți să îi acoperiți la o fraudă de două milioane de voturi. Au băgat mai multe voturi decât oameni la vot. La vot au fost vreo șase milioane. Frauda evaluată este pe circa două milioane de euro. (…) PDL nu a furat la alegeri, dar PSD prin tradiție fură în secțiile de votare. PDL a fost un partid corect”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte a adăugat că „în momentul de față sunt doar două partide care au structurile necesare pentru a lansa un președinte: PSD și PNL, precizând că se referă la PNL nu prin structurile lui, ci prin ale fostului PDL.

El a afirmat că Liviu Dragnea ar putea candida la alegerile prezidențiale, „dacă până la urmă se dau ordonanțele lui tudorel Toader, ca să îl albească, pentru că dacă vor trece ordonanțele, pentru că are o condamnare”.

Întrebat dacă la următoarele alegeri prezidențiale va exista posibilitatea de fraudare a votului, Băsescu a susținut că dacă nu vor exista camere de supraveghere va exista această posibilitate.

„Da, cu o singură condiție: dacă nu va exista cameră de luat vederi în secția de votare. Fraudă cu număr de voturi nu s-ar mai putea face, pentru că va funcționa din nou sistemul cu suoravegherea buletinelor, a cărților de identitate. Singurul moment în acre se poate produce frauda, dar la dimensiuni mici este când se numără voturile. Dacă în secția de vtare va fi o cameră de luat vederi nu se va mai putea fura nici acolo. Dacă avem în fiecare clasă în care dau copiii bacalaureatul am putea să avem cu ușurință și la alegeri, pentru că acele camere sunt în școli, secțiile de votare sunt în școli.. Deci dacă se pune cameră avem șansa să fie un număr corect”, a conchis Băsescu.

În opinia sa Laura Codruța Kovesi nu are șanse să câștige alegerile prezidențiale din partea USR-PLUS și că aceasta nu va intra în cursa pentru Cotroceni.

Băsescu, despre europarlamentare: Parcă mi-e așa să îmi sfârșesc cariera tot cu valiza-n mână

Traian Băsescu a precizat, sâmbătă seara că încă nu a luat decizia dacă va candida la alegerile europarlamentare. El a mai spus că nu ar vrea să-și termine cariera politică „tot cu valiza-n mână”, dar în același timp a apreciat că de la Bruxelles ar putea aduce mai multe beneficii României.

„E o discuție care urmează în partid. O să avem săptămâna viitoare un Consiliu Național. Vom vedea”, a declarat la România TV Traian Băsescu, întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare.

El a mai afirmat că nu ar vrea să-și termine cariera politică „tot cu valiza-n mână”, dar în același timp a apreciat că de la Bruxelles ar putea aduce mai multe beneficii României.

„Trebuie să spun că mi-am început viața cu valiza-n mână. Îmi luam valiza și plecam cu vaporul până la capătul lumii și parcă mi-e așa să îmi sfârșesc cariera tot cu valiza-n mână, săptămânal, la Bruxelles, dar vom vedea. În orice caz, cert este un lucru – din punct de vedere a ceea ce aș putea face, eventual, pentru România sunt calificat și știu instituțiile Uniunii Europene și am zece ani de experiență în Consiliul European, acolo unde se luau decizii”, a adăugat el.

Foto: Hepta

Inchide