• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Băsescu îl acuză pe medicul Mircea Beuran, fost ministru PSD, că i-a scăpat de închisoare pe Nicolescu și Hayssam. Beuran: „Am operat supravegheat de 18-20 de persoane de la servicii”

Băsescu îl acuză pe medicul Mircea Beuran, fost ministru PSD, că i-a scăpat de închisoare pe Nicolescu și Hayssam. Beuran: „Am operat supravegheat de 18-20 de persoane de la servicii”
Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că medicii au avut influență în justiție în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menționând că operația acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat și pe Omar Hayssam de cancer.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți,că medicii au avut influență în justiție în recursul la arestareapreventivă a lui Constantin Nicolescu, menționând că operațiaacestuia a fost făcută de un medic care l-a operat și pe OmarHayssam de cancer. Medicul care l-a operat pe ConstantinNicolescu este Șerban Brădișteanu, fostsenator PSD, iar medicul care a fost implicat în cazul Hayssam esteMircea Beuran, fost ministru PSD în guvernareaNăstase. Beuran a făcut și el parte din echipa medicală care l-aconsultat pe Nicolescu, prin urmare este foarte posibil ca la el săse fi referit Traian Băsescu.

  • „Nu cred că a avut influență asupra judecătorilor mitingul PSD.Influență au avut medicii. Și eu am luat notă. Unul din medici esteunul din medicii care l-a operat pe Omar Hayssam, apărea că e plinde metastaze și el era bine mersi. Medicii n-au dreptul săhotărească în locul judecătorilor”. Băsescu a strecurat o aluzie șila cazul Vântu, care a apelat la serviciile medicilor pentru abeneficia de scutire de la tribunal: „Să facem un serviciuspecializat pentru cei care le plesnesc rotulele când să se ducă latribunal”.

Mircea Beuran a intervenit, marți seara, la Realitatea TV,pentru a-i da replica lui TRaian Băsescu: „Eu sunt chirurgul carel-a operat pe Hayssam. Am intervenit la nivel de colon iar testulADN a confirmat că piesa scoasă din pacient era cancer. Au fost18-20 de persoane în sală care au filmat permanent din momentul încare m-am spălat pe mâini, până când am părăsit penitenciarul. Amoperat într-o instituție a statului, nu orișiunde. Întrebat dacăpersoanele din sală erau „de la servicii”, Beuran a răspuns: „Da”.În ceea ce privește cazul Nicolescu, Beuran a spus că trebuieîntrebat Șerban Brădișteanu: „El e operatorul, cel care a condusechipa medicală”.

Președintele a arătat că operația la care a fost supus Nicolescuar fi putut fi amânată.

×
Inchide