Băsescu, la „După 20 de ani”: Funcția de președinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilință a vieții mele

Redactor:
Marius Fratila
Băsescu, la „După 20 de ani”: Funcția de președinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilință a vieții mele
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că funcția de președinte a reprezentat pentru el "cea mai mare umilință a vieții" sale, explicând că, cel puțin după 2007, s-a simțit continuu jignit.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că funcția de președinte a reprezentat pentru el „cea mai mare umilință a vieții” sale, explicând că, cel puțin după 2007, s-a simțit continuu jignit.

„În prima zi în care am plecat de la Cotroceni, plec din viața politică. Mi-a ajuns. A fost, cel puțin în ultimii ani, din 2007 până acum, a fost cea mai umilitoare perioadă din viața mea, jignit de dimineața până seara, de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunări publice. Funcția de președinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilință a vieții mele”, a spus șeful statului, răspunzând unei întrebări dacă va accepta o funcție în guvern, după modelul rus al lui Vladimir Putin, la finalul mandatului.

El a subliniat că a fost un om demn, care nu a fost jignit, un bun meseriaș, un om care și-a făcut meseria cu plăcere și cu demnitate, iar jignirile de dimineața până seara de după 2007 nu au făcut decât să îl umilească.

„Am compensat totul cu ceea ce se numește misiunea funcției. Doamne ferește, nu e o misiune sfântă. E misiunea funcției, un președinte trebuie să înghită, dar trebuie să vă spun că totul are o limită”, a adăugat el.

Întrebat dacă s-a gândit vreodată să renunțe, Băsescu a răspuns că „președinții nu pot să abdice”.

Inchide