Băsescu: Numele viitorului premier fusese demult discutat cu Boc

Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 25/04/2012, 08:38

Miniștrii Guvernului Ungureanu au depus jurământul la Palatul Cotroceni. La ceremonie, au participat și membrii fostului Cabinet Boc, cărora președintele Traian Băsescu a ținut să le mulțumească. De altfel, șeful statului a afirmat că de mult timp convenise cu Emil Boc asupra numelui viitorului premier, însă s-a așteptat momentul potrivit pentru depunerea mandatului de către Boc, având în vedere faptul că delegațiile instituțiilor financiare internaționale erau la București. „Numele viitorului premier fusese demult discutat de mine și fostul premier”, a spus Băsescu.

Boc, lăudat la scenă deschisă

„Ce se întâmplă astăzi este continuarea nerostită din motive de interes național a discursului din 25 ianuarie. Atât se putea atunci cu o zi înainte de începerea misiunii de evaluare a FMI, BM, UE. Am să-mi continui discursul mulțumindu-i premierului Boc și echipei lui. Au fost oameni politici care au pus interesul național mai presus de interesul de partid și interesul personal. Pentru efortul extraordinar pe care Emil Boc și echipa lui l-au făcut țin să le mulțumesc”, a declarat Băsescu.

Șeful statului a adăugat că fostul guvern și-a asumat reforme pe care niciun alt executiv nu și le-a asumat nici în perioade de creștere economică. „Îi cunosc pe toți care au fost parte a echipei lui Emil Boc. Toți au știut că măsurile anticriză nu aduc glorie. Cred că a fost Cabinetul care ne-a trebuit într-un moment în care trebuia să avem un guvern de oameni hotărâți să-și asume riscuri”, a spus șeful statului.

Agenda pentru noul cabinet

Președintele i-a felicitat pe noii miniștri, comentând că schimbarea de gardă de la Palatul Victoria „este un moment care nu va putea să nu fie luat în seamă”

Băsescu a adăugat că de la guvernul Ungureanu așteaptă „mai multă rigoare, mai multă transparență”, iar, dacă economia o permite, restabilirea nivelului de trai. Pe agenda noului guvern șeful statului a pus o nouă lege a sănătății, reorganizarea administrativă.

Aștept ca cei din generația mea de oameni politici să înțeleagă a venit timpul să predea ștafeta generației care la revoluție nu era majoră sau abia trecuse de majorat. Aș mai aștepta un lucru de la toate partidele. Cel mai folosit apel este cel care se leagă de popor. Toți politicienii vorbesc în numele poporului. Cer tot ce le trece prin cap în numele poporului. E un lucru pe care toți politicienii îl pot face pentru a proba că au un minim respect pentru poporul pe care îl cheamă la urne, acest lucru se referă la votul poporului din 2009: parlament unicameral și 300 de parlamentari. Nu pot să nu observ demagogia”, a mai spus Băsescu.

Guvernul Ungureanu a trecut astăzi de parlament cu 237 de voturi „pentru” și 2 „împotrivă”. La vot au participat doar senatorii și deputații puterii, dar și „independenții” Mircea Geoană și Florentin Gust.

USL a anunțat că va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituțională, pe motivul nerespectării procedurilor de audiere și validare a miniștrilor.

Tags:
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
La muncă doar cu certificatul verde! Răsturnare de situație în România
Certificatul verde la locul de muncă. De când va fi obligatoriu și în România. Detalii...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan