Băsescu: România are multe probleme, dar unele au devenit o urgență

Redactor:
Clarice Dinu
Băsescu: România are multe probleme, dar unele au devenit o urgență
"România are multe probleme, dar sunt câteva care au devenit o urgență". Așa l-a întâmpinat președintele Traian Băsescu pe premierul Franței, Jean-Marc Ayrault, aflat într-o vizită de două zile în România.

„România are multe probleme, dar sunt câteva care au devenit o urgență”. Așa l-a întâmpinat președintele Traian Băsescu pe premierul Franței, Jean-Marc Ayrault, aflat într-o vizită de două zile în România.

Prima problemă identificată de șeful statului a fost cea referitoare de integrarea în spațiul Schengen și zona euro. Al doua problemă este cea referitoare la competitivitatea României pe piețele externe, a precizat Băsescu.

Al treilea punct slab al țării noastre este unul de imagine, a adăugat președintele, susținând că România își asumă problema legată de minoritatea romă și speră la găsirea unor soluții comune pentru rezolvarea acesteia, alături de partenerii săi europeni.

După întrevederea de la Cotroceni cu șeful statului, premierul Franței va avea o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoriei.

Inchide