Băsescu și PSD s-au războit și la Strasbourg. „Parlamentarii socialiști, partidele din opoziție nu răspund invitațiilor la dialog”. Cum l-a pus președintele la punct pe un eurodeputat rus

Băsescu și PSD s-au războit și la Strasbourg. „Parlamentarii socialiști, partidele din opoziție nu răspund invitațiilor la dialog. Cum l-a pus președintele la punct pe un eurodeputat rus
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 23:50

Parlamentarii europeni au fost, ieri, martorii războiuluipolitic din România, după ce reprezentanții PSD au părăsit plenulAdunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourgînainte ca președintele Traian Băsescu să își înceapă discursul.Pesediștii membri ai APCE au anunțat, printr-un comunicat, că nuvor să participe la ședință în semn de protest față de „statulpolițienesc” pe care-l conduce Băsescu, o dovadă a acestui lucrufiind recenta arestare a șefului CJ Argeș, membru al PSD.

Băsescu și-a ținut speech-ul în absența pesediștilor, dar a fostinterpelat ulterior de către un parlamentar socialist, care a vrutsă știe cum răspunde președintele român acuzațiilor că ar fiminimalizat rolul Parlamentului, al justiției și al partidelor deopoziție. Răspunsul lui Băsescu l-a atins în treacăt și pesocialistul european și s-a constituit într-o tiradă împotrivaOpoziției: „Puteți verifica și aveți o probă și astăzi căparlamentarii socialiști, partidele din opoziție nu răspundinvitațiilor la dialog. Partidele de opoziție din România nu seaflă în sală. Nu am avut impresia că înainte de a veni aici amcerut partidelor de opoziție din România să plece din sală. Amînțeles că a fost inițiativa lor, iar motivația publică pe care audat-o a fost pentru că ieri a fost arestat un membru marcant alopoziției, fiind suspectat de fraudă. Vă asigur că puteți verifica,numai uitându-vă și în presa din România, veți constata că nurăspund niciodată invitațiilor de a avea discuții cu președintele,ca atare, cred că colegii dumneavoastră de familie politică v-audezinformat și v-au pus într-o situație delicată, pentru că ei nuvor niciun fel de dialog cu președintele României. Dacă în țarăpoate fi acceptată poziția ca fiind un joc al opoziției,externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred că le facecinste”.

„România nu are experiență în anexarea altorstate”

De o replică ironică a avut parte și un eurodeputat rus, carel-a interpelat pe Băsescu în chestiunea „anexării” Moldovei.”România nu are niciun fel de experiență în anexarea altor state”,a răspuns președintele, râzând. Răspunzând și unei întrebări a unuiparlamentar din Republica Moldova, Băsescu a spus că obiectivulRomâniei e ca Moldova „să devină, atunci când va fi gata”, un statmembru al UE. „Iar ca obiectiv tactic avem o prioritate în aconvinge partenerii din UE să privească la procesul de integrare aMoldovei simultan cu integrarea țărilor din Balcanii de Vest”, aadăugat șeful statului român.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adio mască de protecție! Nicolae Ciucă a decis! Informații de ultimă oră privind restricțiile în...
Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...