Băsescu: Vom face în CSAT o discuție despre îndepărtarea neaveniților din structurile MAI

Redactor:
Marius Fratila
Băsescu: Vom face în CSAT o discuție despre îndepărtarea neaveniților din structurile MAI
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că în următoarea ședință a CSAT se va face o discuție despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a "neaveniților" - polițiștii "angajați fără selecție în 2006-2007".

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că în următoarea ședință a CSAT se va face o discuție despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a „neaveniților” – polițiștii „angajați fără selecție în 2006-2007”.

„Nu e vorba de salarii sau de schimbarea șefilor, ci de calitatea polițistului de la bază. Angajarea fără selecție în 2006-2007 a mii de polițiști își arată răspunsul acum”, a spus Băsescu. El a adăugat că și-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI să fie scoși acei polițiști sau jandarmi „luați de pe stradă”, fără a avea formarea necesară.

Întrebat despre cazul de la coaforul Perla și implicațiile sale pentru Poliția Română, Băsescu a arătat că a discutat deja cu ministrul Administrației și Internelor despre această problemă, iar o discuție se va face și în următoarea ședință a CSAT.

„Acele cursuri pe care le-au făcut pe genunchi, după care au primit pistolul în mână sunt prea puțin pentru formarea unui polițist (…) Calitatea trebuie îmbunătățită prin excluderea lor din corpul de ordine publică sau de poliție”, a spus șeful statului.

El a adăugat că nu este normal să fie ținuți în afara sistemului absolvenții de la Academia de Poliție și școlile de subofițeri, „pentru care am plătit să fie calificați”, iar angajați să fie cei care nu au trecut prin formarea necesară.

Inchide