Berceanu, împotriva protocolului cu UNPR: „Nu-l vom susține pe Solomon. Pentru mine e un pușcăriaș. Am și spus: puteți să semnați 132 de protocoale”

Redactor:
Clarice Dinu
Berceanu, împotriva protocolului cu UNPR: „Nu-l vom susține pe Solomon. Pentru mine e un pușcăriaș. Am și spus: puteți să semnați 132 de protocoale”
Decizia încheierii unui protocol la nivel național între PDL și UNPR nu i-a entuziasmat pe toți democrat-liberalii.

Decizia încheierii unui protocol la nivel național între PDL și UNPR nu i-a entuziasmat pe toți democrat-liberalii. Șeful PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, s-a opus în ședința Colegiului Director de astăzi unei astfel de înțelegeri care presupune susținerea unor candidați comuni la locale, invocând atât situația specială din județ unde ex-pedelistul Antonie Solomon vrea să candideze la Primăria Craiova din partea UNPR, dar și faptul că Uniunea lui Gabriel Oprea a racolat până acum mai mulți democrat-liberali.

Senatorul PDL a explicat, pentru gândul, că o înțelegere la Dolj cu UNPR nu va fi posibilă dacă se va decide ca Antonie Solomon să fie candidatul la Primăria Craiova.

Surse democrat-liberale au declarat, pentru gândul, că liderii partidului vor încerca să ajungă la un compromis cu UNPR în situațiile speciale, cum ar fi cea de la Craiova, astfel încât să nu fie promovați candidați care ridică probleme mai ales cum ar fi cele de integritate.

„Sunt unii care fac sindrom de milă”

„Le-am și spus că trebuia să reacționeze  la nivel național în momentul în care UNPR a început să ia oameni de la PDL. Când ai o alianță cum e cea de la guvernare nu zice să luăm oameni unii de la alții chiar dacă unii îi dau afară. Acest lucru nu s-a respectat”, a declarat, pentru gândul, Radu Berceanu, precizând că aceasta este obiecția „de principiu” pe care a ridicat-o în fața colegilor de partid. 

Cum în calculele pedeliștilor în relația cu UNPR se are în vedere susținerea candidaților care sunt bine plasați în sondaje, Radu Berceanu spune că, deși actualul primar al Craiovei Antonie Solomon ar putea fi favorit, PDL Dolj nu-l va susține niciodată, indiferent de protocolul care se va semna la nivel național, și va avea propriul candidat, pe actualul viceprimar Dinică Marinică, validat în acest sens de organizație.

„În niciun caz nu-l vom susține pe Solomon. Am și spus. Puteți să semnați 132 de protocoale, veniți să le aplicați la Dolj. Am declarat în nenumărate rânduri, pentru mine Antonie Solomon este un pușcăriaș. După ce își rezolvă problemele cu justiția, după aia să candideze”, a spus Berceanu.Liderul PDL a precizat că o cotă ridicată în sondaje nu înseamnă că este vorba și de cel mai potrivit candidat, în „situația deosebită” de la Craiova, cota lui Solomon fiind mai degrabă una emoțională datorată lunilor de arest ale primarului. 

„Sunt unii care fac sindrom de milă. Spun că a făcut aia și aia și nu știu cât a îndatorat orașul. Ei cred că e harnic și gospodar și nu a băgat mâna și el”, a comentat senatorul democrat-liberal.

 

 

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide