Blaga: „Domnul președinte Emil Boc știe foarte bine cum stăm și moțiunea de cenzură nu va trece”

Blaga: Domnul președinte Emil Boc știe foarte bine cum stăm și moțiunea de cenzură nu va trece
Publicat: 25/04/2012, 15:55
Actualizat: 26/04/2012, 21:02

Președintele Senatului, Vasile Blaga a declarat, miercuri, că este convins de faptul că moțiunea de cenzură nu va trece și că președintele PDL, Emil Boc, știe foarte bine cum stă coaliția din acest punct de vedere.

„Toate lucrurile sunt luate în considerare. Partidul este mobilizat și coaliția este mobilizată pentru moțiunea de cenzură. (..) Am convingerea că nu va trece moțiunea de cenzură”, a spus Blaga.

El a arătat că este problema grupurilor parlamentare să discute cu fiecare parlamentar în parte, în coaliție, despre modul în care se va comporta în momentul votului și a pecizat că președintele PDL știe care este situația în acest moment.

„Domnul președinte Emil Boc știe foarte bine cum stăm și moțiunea de cenzură nu va trece”, a afirmat președintele Senatului.

Despre posibile alte plecări din PDL, în ziua moțiunii, Vasile Blaga a spus că nu crede că vor mai exista. „Cinstit, nu, nu cred. Nu avem ce să negociem. Până la urmă, suntem toți membri ai partidelor care susțin coaliția. Eu nu înțeleg cum ai putut susține atâta timp Guvernul, atunci când ți-a convenit, și nu îl mai susții și îți inventezi o mică sau o mai mare problemă în zilele astea”, a mai declarat Blaga.

Președintele Senatului a adăugat că „toți cei care țin la partidele lor vor vota împotriva moțiunii”, iar cei care vor vota pentru moțiune se vor situa în afara partidului.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că USL are, în acest moment, 224 de parlamentari înscriși în grupurile sale parlamentare, el precizând că toți vor vota moțiunea de cenzură depusă de opoziție.

Luni seară, opoziția putea miza, potrivit situației din Parlament de la acel moment, pe 221 de voturi, din cele 231 de voturi necesare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Marți, deputatul Florentin Gust a anunțat că demisionează din PDL și revine în PSD, urmând să voteze moțiunea de cenzură.

De asemenea, deputatul neafiliat Ioan Munteanu a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu condiția ca toți parlamentarii USL să fie prezenți la dezbatere și să-și voteze propria moțiune.

Deputatul neafiliat Marian Avram a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota moțiunea de cenzură, el arătând că motivul plecării sale din PDL a ținut de faptul că democrat-liberalii nu au mai avut nevoie de serviciile sale de deputat.

Deputatul neafiliat Mircia Giurgiu a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota moțiunea de cenzură depusă de USL cu bilele la vedere și cu ambele mâini.

Deputatul neafiliat Gheorghe Zoicaș a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota împotriva moțiunii de cenzură dacă premierul Ungureanu îi va da asigurări că ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Cristian Petrescu, va fi remaniat, în caz contrar urmând să voteze moțiunea.

Deputatul neafiliat Daniel Oajdea a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură, el precizând că nu a decis cum va vota, acest lucru urmând să îl facă după ce va analiza textul moțiunii și argumentele pe care aceasta le conține pentru demiterea Guvernului.

Deputatul neafiliat Dan Ilie Morega a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va participa la dezbaterea moțiunii de cenzură și că va vota conform propriei conștiințe, el precizând că va rămâne independent și că nu beneficiază de avantaje din partea puterii sau a opoziției.

Deputatul neafiliat Marian Săniuță a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură, votul pe care îl va da fiind unul „cu inima pe partea stângă și cu mintea pe partea dreaptă”.

Deputatul neafiliat Oana Niculescu Mizil a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentă la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de opoziție și că va vota așa cum îi cere electoratul, ea precizând că votul este unul secret.

Senatorul neafiliat Cezar Măgureanu a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură și că va decide care va fi votul său după ce se va consulta cu vicepreședintele PNL Dan Radu Rușanu.

USL a depus, săptămâna trecută, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moțiunea de cenzură, intitulată „Opriți Guvernul șantajabil. Așa nu, niciodată!”, este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru inițierea acestui demers. Documentul are 15 pagini și este structurat pe trei capitole.

Moțiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea și votul.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, întrebat dacă are emoții la moțiune, că emoțiile lui sunt legate de cum să pună în aplicare hotărârea CC „în așa fel încât pensionarii să capete ceea ce Curtea, pe bună dreptate, le dă”, dar și legate de reîntregirea salariilor bugetarilor.

Ungureanu a mai spus că în fața moțiunii de cenzură orice parlamentar „dă seama în primul rând propriei conștiințe”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun