Blaga flutură steagul alb: „Nu am fost niciodată în opoziție cu Traian Băsescu. Sunt un slujitor devotat partidului”

Blaga flutură steagul alb: Nu am fost niciodată în opoziție cu Traian Băsescu. Sunt un slujitor devotat partidului
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 22:52

Atacat de Traian Băsescu care i-a aplicat în ultimele săptămâni”lovituri” în cascadă, secretarul general al PDL, Vasile Blaga,adoptă un ton împăciuitor. „Nu există nici un punct de diferențăîntre mine și președinte. Nu am fost niciodată în opoziție cuTraian Băsescu. Am avut în permanență o relație bună și cred că oputem avea în continuare fără nici cea mai mică problemă”, adeclarat, luni seara, ex-ministrul de Interne, nuanțând șipreconizata candidatură la președinția PDL.

  • „O să fac publică o astfel de posibiliate atunci când voi luadecizia. Sunt un slujitor devotat acestui partid. Sunt un soldatdisciplinat. Pentru a candida ai nevoie de analize foarte serioase.Nu e nevoie de începerea unei bătăli interne imediate. Pe urmă,trebuie să te consulți cu toți colegii”, a precizat Blaga, lapostul public de televiziune, lăsând de înțeles că va încerca să-șiconvingă potențialii rivali că cea mai bună variantă este cea aunei singure candidaturi: „Cine va candida, eu dacă voi candida, nuvoi candida împotriva nimănui. Partidul trebuie să rămână unit”. Cutoate acestea, Vasile Blaga a atins și varianta mai multorcandidaturi: „Partidul nu s-a rupt nici în 2001, când au fost treicandidați și președintele Traian Băsescu a câștigat cu 67%”. Dealtfel, fostul șef al Internelor a subliniat și faptul că nu vapărăsi partidul: „Eu rămân în PDL și dacă mai rămân eu cu neaAntonie. Câinele Vasile a murit. Cam ășia eram pe acolo și cuTraian Băsescu la un moment dat. Au venit mulți când lucrurile auînceput să meargă bine, dar să știți că n-o să plec dinpartid”.

„Care e tabăra reformistă?”

La câteva zile după ce ex-ministrul Transporturilor Radu Berceanuironiza candidatura lui Teodor Baconschi la funcția depimvicepreședinte, Blaga îl pune și el la punct pe șefuluidiplomației. „Eu îl respect pe domnul Baconschi, dar nu a făcutbine că s-a propus singur pentru o funcție. Domnule, vii laBirourilePermanente, te vede lumea îți spui punctele de vedere șinu sunt probleme! Dacă nu te implici cu totul e mai greu să poți săpromovezi. Dacă ești numai conflictual chiar dacă ai dreptatea depe lume trebuie să creadă lumea în tine”, a declarat secretarulgeneral, precizând în schimb că partidul e deschis pentru nume noi,dând exemplul eurodeputatei Monica Macovei: „Eu nu cred că dacăMonica candidează nu va fi acasă”. Pe de altă parte, reacția luiBlaga la adresa numelor preconizate ca fiinf aripa reformistă(Cristian Preda, Monica Macovei, Teodor Baconschi) nu a fost unamăgulitoare: „Care e tabăra reformistă? Care e tabărareformistă?Reforma în partid nu constă numai cu expunerea învitrină a unor persoane”, adăugând însă că îi apreciază pe ceiamintiți”.

În privința întâlnirilor pe care liderii democrat-liberali dinfiliale le-ar fi avut în ultimele zile cu șeful statului, Blaga ainfirmat existența discuțiilor. „Am avut trei întâlniri, dar lacare nu a participat Traian Băsescu. O să mai avem întâlniri șimâine la care trebuie să clarificăm mai multe lucruri”,a declaratBlaga, respingând și teza înlocuirii lui Emil Boc din frunteaguvernului:”Nu am o astfel de informație. Premier este Emil Boc, nuam o astfel de informație. Noi avem un guvern condus de premierulEmil Boc. Ca să cauți un înlocuitor Emil Boc trebuie să-și deademisia. Nu avem o astfel de situație. Nu pot preciza dacă există oagendă a schimbării. Nu am avut o astfel de abordare pânăacum”.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Lovitură imensă pentru cei cu centrale de apartament! Când vor fi înlocuite
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021