Blaga îi răspunde lui Băsescu: Am înțeles mesajul „Adio, PDL”. Președintele să meargă el pe drumul său alături de Udrea. Îl concurează pe Ponta la funcția de mincinos-șef

Blaga îi răspunde lui Băsescu: Am înțeles mesajul „Adio, PDL. Președintele să meargă el pe drumul său alături de Udrea. Îl concurează pe Ponta la funcția de mincinos-șef
Publicat: 10/07/2014, 15:36
Actualizat: 26/03/2019, 07:06

Vasile Blaga face precizări prin intermediul unui comunicat de presă, întrucât a constatat că președintele Traian Băsescu revine în spațiul public cu „afirmații neadevărate” referitoare atât la activitatea sa de președinte al PDL, cât și la cea desfășurată în calitate de demnitar.

Astfel, Blaga amintește că revocarea sa din funcția de președinte al Senatului, în data de 3 iulie 2012, a fost decisă de plen, la solicitarea reprezentanților USL, formulată într-o ședință de Birou Permanent care s-a desfășurat în absența sa.

Președintele PDL amintește că a atacat revocarea din funcție la Curtea Constituțională, cum de altfel a făcut de fiecare dată când s-au luat decizii neconforme cu Legea fundamentală.

„De asemenea, îi amintesc că revocarea președintelui Senatului a fost un episod al atacului împotriva instituțiilor statului de drept, la fel ca și revocarea președintelui Camerei Deputaților, schimbarea din funcție a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial și suspendarea șefului statului. Pentru toate aceste fapte concrete există documente, stenograme ale instituțiilor, pe care le poate consulta orice persoană doritoare de adevăr și nu de intoxicări ieftine și reevaluări imorale, în funcție de interesul politic de moment”, adaugă Blaga.

În opinia sa, „este imoral din partea președintelui să se refere astăzi la viitorul Partidului Democrat Liberal, pe care l-a numit «partid de feseniști», căruia i-a spus «Adio!» și pe care a încercat în repetate rânduri să îl distrugă”.

„Îi transmit domnului președinte că nu este frumos să-l concureze pe Victor Ponta la funcția de mincinos-șef. Sper că nu este prevăzută în pactul de coabitare susținerea reciprocă a minciunilor. În context, este surprinzător faptul că președintele Băsescu spune astăzi aceleași minciuni susținute de premierul Ponta în urmă cu numai două zile referitoare la modul în care s-au desfășurat lucrurile în vara anului 2012. Vreau să-i transmit președintelui Băsescu că PDL a înțeles perfect mesajul «Adio PDL!». Noi mergem pe drumul nostru, după cum dânsul ar trebui să meargă pe drumul său alături de Elena Udrea și partidul său. Ce face în continuare nu-i garantează decât un final de mandat lipsit de eleganță și tact”, declară Vasile Blaga.

Președintele PDL încheie: „Celor de bună credință, printre care președintele Băsescu nu pare că se regăsește în acest moment, le transmit că proiectul unificării dreptei nu are drept obiectiv doar câștigarea Președinției României în acest an. O astfel de înțelegere ar denota o viziune îngustă. Un mare partid de dreapta trebuie făcut pentru România și ca singură contrapondere serioasă la PSD pentru anul electoral 2016 și mai departe”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, vorbind despre fuziunea dintre PNL și PDL, că Vasile Blaga, pe care l-a numit „geambaș”, are „un comportament de om disperat”, care „a pus partidul în pungă și l-a oferit la tarabă PNL.

Băsescu s-a referit la congresele PDL și PNL, prin care se va aproba fuziunea dintre cele două partide, arătând că va fi „o amețeală, așa, încercând să mențină tot tema fuziunii, care știu și unii și alții că nu se poate realiza”.

„Comportamentul lui Vasile Blaga este un comportament de om disperat, el nu valorifică ce are PDL foarte puternic, structurile teritoriale. Că nu mai are votanți, este foarte adevărat, nu mai are cât avea în 2008, 35%, dar își poate propune să îi recupereze cu structurile teritoriale pe care le are”, a arătat Băsescu la Adevătul live.

Băsescu a mai spus că PDL ca partid, în opinia sa, nu va tolera faptul că „a fost pus în pungă de Vasile Blaga și oferit la tarabă PNL”.

„Blaga a luat 16% la legislative și a spus că trebuie să scape de președinte și de Elena Udrea. A scăpat și a luat 12% la europarlamentare acest geambaș. Este susținut de câțiva primari în acțiunea lui, care văd în soluția fuziunii o soluție de a merge la sigur”, a spus Băsescu.

El a susținut că nu este posibilă această fuziune cu liberalii, care „s-au văruit acum puțin”, dar nu au nimic în comun cu statul de drept. Băsescu a susținut însă că există șanse ca dreapta să dea președintele în toamnă și să câștige în fața lui Victor Ponta, dacă se merge pe o alianță, și nu pe fuziune între PNL și PDL.

Potrivit lui Traian Băsescu, alianța pe dreapta este posibilă pe un obiectiv precis, „scoatem președinte”, și a arătat că această alianță trebuia făcută încă din iunie.

„Dacă vor mai pierde vremea cu povești, riscă să nu aibă nicio șansă”, a spus Băsescu și a dat asigurări că „acele câteva procente care sunt fani fără rezerve Traian Băsescu în turul doi stau acasă și nu se vor duce să voteze un liberal, dacă nu sunt acomodați din vreme că ăsta este jocul în care mergem toți”.

„Să determine un candidat, unul dintre ei, sau să stabilească: mergem în competiție, fără să ne atacăm și ne angajăm că în turul doi îl susținem pe cel care intră”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a referit și la momentul suspendării sale, în 2012, afirmând că „din capul niciunui pedelist de credință, în afară de un geambaș care vrea să vândă partidul mâine, nu pot fi scoase imaginile lui Crin Antonescu la Cotroceni, blocajele la instituțiile statului, prin procesul de suspendare”.

Președintele s-a referit și la schimbarea, atunci, a președinților celor două Camere ale Parlamentului.

„Acel geambaș despre care vorbeam își făcuse datoria. (…) Era vacanță parlamentară și numai cu acordul președintelui Senatului se putea convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Deci, geambașul își făcuse datoria, deși avea posibilitatea să spună «Nu, nu se face sesiune extraordinară» a făcut-o. Poate așa, ușor, ușor, se înțeleg mai multe din această..”, a precizat Traian Băsescu.

El a continuat: „Despre Vasile Blaga vorbim”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...