• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Boc le-a dat chestionare parlamentarilor PDL: Pe cine să dau afară? Este luată în calcul și o restructurare de guvern

Boc le-a dat chestionare parlamentarilor PDL: Pe cine să dau afară? Este luată în calcul și o restructurare de guvern
Senatorii și deputații PDL nu se mai pot plânge că părerea lor asupra remanierii guvernamentale nu contează. Miercuri seara, Boc i-a chestionat pe cine să remanieze

Pentru aleșii PDL, primul gest, la reuniunea de aseară cupremierul Emil Boc, a fost să primească niște chestionare, de douăpagini fiecare, în care erau invitați, sub protecția anonimatuluisau asumat, dacă doresc, să evalueze activitatea fiecărui ministruîn parte. După cum ne-au relatat participanți la ședință, o paginăera alocată opiniilor parlamentarilor despre structura Cabinetului:dacă e bine să fie păstrate ministerele așa cum sunt sau, dacă nu,cum ar trebui ele să arate.

Chestionarele fuseseră distribuite cu câteva ore înainte lagrupul PDL din Senat, dar experimentul fusese un eșec. Ca și alțicolegi, Radu F. Alexandru a refuzat să-l completeze, declarând că ise pare „un gest superficial și irelevant”. Demersul a fost reluatla reuniunea celor două grupuri, astfel încât parlamentarii să aibăcertitudinea că se va ține seama de opinia lor.

Spre o schimbare a structurii Cabinetului

Interesantă este întrebarea privind structura Cabinetului.Logic, acest lucru presupune că liderii PDL iau în calcul șirestructurarea Guvernului și, implicit, un nou vot în Parlament. Separe că ideea restructurării este susținută și de cătrepreședintele Traian Băsescu, care i-ar fi propus acest lucrupremierului Emil Boc la întâlnirea de marți, de la Cotroceni. Pânăla restructurare însă, pedeliștii făceau, ieri, de zor calculele peremaniere și remaniabili.

Întrebarea cheie

Întrebarea – cheie rămânea în continuare „Videanu sau Berceanu”.Apropiații lui Băsescu din PDL îi dădeau ca sigur plecați peamândoi, însă majoritatea membrilor BPN îl vedea ca victimă certăpe ministrul Transporturilor, care nu are o funcție importantă înpartid, spre deosebire de Videanu, care este prim-vicepreședinte.Că mai toți deputații se văd miniștri s-a dovedit la ședința degrup de la Cameră. Nimeni nu s-a înghesuit să-l contracandideze peMircea Toader, dintr-un calcul simplu: dacă sunt aleși lideri degrup, nu vor mai putea fi miniștri, pentru că ar da prost în fațacolegilor de partid, iar premierul ar considera că au deja ofuncție importantă și nu mai au nevoie în guvern.

Inchide