Boc și Udrea au urcat cu Mercedesul până pe vârful Postăvarul. VIDEO

Redactor:
Adrian Popescu

O raită pe șantierul noilor pârtii de schi din Poiana Brașov, urmată de o tăiere de panglică, de data asta grecească – inaugurarea unei fabrici de lactate în apropierea localității brașovene Feldioara, investiție de 55 de milioane de euro a Olympus Group – astfel și-a „umplut” premierul Emil Boc prima parte a zilei de sâmbătă.

Pilotat pe tot parcursul vizitei de colegul său de partid George Scripcaru, edilul Brașovului, primul ministru i-a avut în suită, în Poiana Brașov, pe Elena Udrea și Gheorghe Ialomițianu, pentru ca, pe drumul spre Feldioara, ministrul Turismului să dispară discret din peisaj, în locul său făcându-și apariția, la fabrica Olympus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Cu Mercedesurile până pe vârful Postăvarul

Descinderea din Poiana Brașov s-a vrut o inspecție a stadiului lucrărilor pe șantierului noii infrastructuri de schi pentru Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European – FOTE 2013 – ce va fi găzduit de România la începutul lui februarie 2013.

La bordul SUV-urilor Mercedes cu care veniseră, premierul și suita lui au urcat până pe vârful Postăvarul, de unde au putut admira în voie peisajul celor 14 kilometri de pârtii noi, dotate cu instalații ultramoderne de transport pe cablu, de iluminat și de înzăpezire artificială, pentru acestea din urmă construindu-se, pe platoul Ruia, și un lac de acumulare cu o capacitate de 125.000 de metri cubi. Valoarea totală a investițiilor, potrivit ministrului Udrea – 120 milioane de lei fără TVA, din care 88% din fondurile MDRT-ului, iar restul de 12% din bugetul local al Brașovului. Suma reprezintă circa un sfert din totalul celor 400 de milioane de lei alocate de MDRT pentru realizarea infrastructurii necesare FOTE 2013 în Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Sinaia și Râșnov, „cea mai mare investiție de la buget în turismul montan din România după 1989”, a mai precizat Elena Udrea.

„Da, numai că noi suntem cu lucrările făcute deja 80%, dar de la minister n-am primit până acum decât vreo 50% din finanțare”, a completat-o, a reproș, primarul Scripcaru.

„Consumator fidel” de lactate grecești”

După raita din Poiană a urmat inaugurarea „oficială” a fabricii de lactate Olympus Group, investiție grecească de 55 de milioane de euro începută în 2008 și pusă în funcțiune în iunie. Întinsă pe 2,5 hectare, fabrica dispune de utilaje ultramoderne, cu o capacitate de recepție de 40 de tone de lapte pe oră și o capacitate zilnică de producție de 120 tone iaurt, 26,5 tone lapte UHT și 100 tone brânzeturi, toată materia primă fiind procurată de pe piața românească, în principal de la fermierii din Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

Începută cu o slujbă de sfeștanie oficiată de un sobor de preoți români și greci, în frunte cu ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, inaugurarea a continuat cu alocuțiunile președintelui Olympus Group, Dimitrios Sarantis, premierului Emil Boc, ministrului Valeriu Tabără și primarului George Scripcaru. „Vă promit că o să devin un consumator fidel al acestor produse de calitate Olympus”, a făgăduit Emil Boc la finalul cuvântării sale.

Apoi, dimpreună cu mitropolitul Streza, miniștrii Tabără și Ialomițianu și edilul Scripcaru, premierul a trecut la „treaba” pentru care venise: tăierea panglicii inaugurale „oficiale”, urmată, în ritm alert, de o plimbare prin fabrică, la finalul căreia, înainte de a-și lua rămas-bun, a „onorat”, preț de câteva minute, și gustarea oferită de gazde. Nu însă și programul artistic pregătit de membrii Comunității Elene din Brașov, pentru care Emil Boc n-a mai avut vreme, lăsându-l în „grija” celorlalți invitați, români și greci, împânziți pe la mese.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Electric Castle 2021 a fost amânat. Când va avea loc, de fapt, festivalul mult așteptat...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide