Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că un singur parlamentar din ALDE va lipsi la votul de încredere al Guvernului Orban

Redactor:
Politic
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că un singur parlamentar din ALDE va lipsi la votul de încredere al Guvernului Orban
Călin Popescu Tăriceanu, avertisment dur: „Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greșeală majoră!”
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că un singur parlamentar din ALDE va lipsi, luni, la votul de încredere al Guvernului Orban și că sunt șanse „bune" ca acest Guvern să fie învestit.

„Am făcut o mobilizare a tuturor și toți colegii mei senatori și deputați sunt în așteptarea acestui moment. Vom avea o singură absență, este vorba de colegul nostru, deputatul de Vaslui, care nu va putea fi prezent, deoarece a suferit o intervenție medicală, o intervenție chirurgicală, dar în rest, nu vor fi absențe și estimez că mâine sunt șanse foarte bune pentru ca să se producă învestirea Guvernului Orban. Cred că această perioadă de criză prelungită prin existența unei formule hai să-i spunem interimare, cu toate că Guvernul acesta n-are postura de Guvern interimar, ci este un Guvern demisionar, care are posibiilități foarte reduse de a administra treburile țării, el poate să ia numai decizii curente, nu poate să ia decizii majore, trebuie să se încheie cât mai rapid, pentru a avea un Guvern cu deplină legitimitate politică, în așa fel încât să poată lua măsurile de reformă necesare și pentru restabilirea, mai cu seamnă, a macro echilibrelor economice”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Liderul ALDE a susținut că Ludovic Orban va trebui să dea o explicație cu formula guvernamentală pe care o promovează în continuare, în ciuda celor trei avize negative primite în comisiile de specialitate, la audieri.

„Aici e o problemă pe care trebuie primul-ministru să o decidă, care este raportul al Executivului cu Parlamentul. Fără îndoială că el va trebui să vină mâine să dea o explicație în legătură cu formula pe care dorește să o promoveze în continuare”, a spus Tăriceanu, întrebat despre cei trei miniștri desemnați care au primit aviz negativ, la audierile din Parlament.

Totodată, liderul ALDE a afirmat că o prioritate pentru viitorul Guvern va trebui să vizeze rectificarea bugetară.

„Cel mai rapid este o rectificare bugetară realistă, care să țină contr de situația reală a încasărilor și cheltuielilor la buget, în așa fel încât construcția bugetară pe anul viitor să nu mai fie una bazată pe cifre care nu au legătură cu realitate economică și cu realitate bugetului. Al doilea lucru pe care doresc foarte mult să-l văd pus în practică este relansarea Strategiei Dunării,care poate să fie o sursă de fonduri extrem de importantă pentru proiecte de infrastructură majore, în folosul României, primul proiect major este refacerea navigabilității Dunării în perioada întregului an și-n al doilea rând, multiplicare numărului podurilor peste Dunăre, dar pe Strategia Dunării sunt cel puțin zece domenii principale pe care se pot elabora proiecte și accesa fonduri europene”, a subliniat Tăriceanu.

El a precizat că ar vrea să vadă Ministerele implicate pentru a folosi bani europeni pentru Strategia Dunării.

„Aș vrea foarte mult să văd Ministerele implicate, mobilizându-se pentru a folosi cât mai mult banii europeni, pe Strategia Dunrării, țin să subliniez, este singura stragegie majoră inițiată și promovată de România la nivelul UE, din care noi profităm mult mai puțin, țări mai vechi, membre ale UE, precum Austria și Germania, deja au accesat fonduri considerabile pe acest domeniu și e păcat că noi nu ne implicăm mai mult pentru a folosi și utiliza potențialul pe care România îl are în legătură cu Dunărea”, a conchis Tăriceanu.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ și că nu îi va schimba pe miniștri care au primit aviz negativ.

 

BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit un alt job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Din ce a ajuns să trăiască Vulpița, după ce a părăsit Acces Direct. La ASTA...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
România se află într-un pericol extrem de mare! Avertismentul crunt al premierului Orban, făcut în...
Adevăratul motiv pentru care Dana Budeanu a izbucnit în lacrimi la TV. „Nimeni nu vorbește...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide