Candidata PDL pentru TVR, acuzată de un pedelist că i-a cerut taxă pe ieșitul la TV

Redactor:
Raluca Dumitriu
Candidata PDL pentru TVR, acuzată de un pedelist că i-a cerut taxă pe ieșitul la TV
Deputatul PDL Mihail Boldea susține că Ada Meseșan, șefa biroului de presă al partidului, a condiționat apariția sa la televiziuni de încheierea unui contract de consultanță de 1.000 de euro. Ada Meseșan: „Eu nu mă vând pe gratis"

Intenția conducerii PDL de a o propune pe fosta jurnalistă AdaMeseșan, în prezent șefa biroului de presă al partidului, înConsiliul de Administrație al TVR a stârnit un adevărat scandal,ieri, mai întâi în interiorul partidului și apoi în plenulParlamentului. Totul a pornit de la o acuzație pe care i-a adus-oAdei Meseșan deputatul PDL Mihail Boldea, luni seară, la RealitateaTV. „A condiționat ieșirea mea la televiziuni de plata, deîncheierea unui contract de consultanță cu firma ei”, a venitdeclarația lui Boldea cu doar câteva ore înainte ca parlamentariisă voteze noul Consiliu de Administrație al SRTV. El a explicat că,la începutul anului 2009, „când se punea problema acreditărilor saua promovării tinerilor parlamentari la televiziuni”, Ada Meseșan,ca reprezentant al partidului în Departamentul de comunicare, eracea care aproba numele care să apară în emisiuni. „În luna ianuarie2009, am discutat cu dânsa, am fost acreditat și am fost trimistrei săptămâni la emisiuni, iar apoi dânsa a condiționat ieșireamea la televiziuni de plata, de încheierea acestui contract”.Boldea a precizat că valoarea contractului, pe care a refuzat să-lîncheie, era de 1000 de euro. „În condițiile în care nu și-a produsnici un efect, eu am fost cel care a fost prejudiciat. Ulterior, amgăsit o firmă de imagine care să mă consilieze. E adevărat că nu ammai ieșit la televizor pentru că nu am mai fost acreditat de firmadoamnei Meseșan și subiectul din acest punct de vedere s-a închis”,a adăugat deputatul PDL. După ce a menționat că a auzit de cazuriasemănătoare cu senatorii PDL, Mihail Boldea a spus că a ridicataceastă problemă în partid: „I-am spus liderului de grup de laCameră, Mircea Toader, la o întâlnire cu ceilalți colegi. Mi s-aspus dacă am vreo dovadă. Bineînțeles, eu aveam dovada pentru căAda Meseșan îmi trimisese contractul. Am adus la cunoștințacelorlalți colegi de această situație”.

Ada Meseșan: „Am contract doar cu PDL”

Dacă la început Ada Meseșan a refuzat să comenteze acuzațiile,ulterior ea a declarat că afirmațiile lui Boldea sunt o minciună.”Eu, Ada Meseșan, nu sunt membru PDL. Sunt consultant și am uncontract de consultanță cu PDL. Este un contract public pe care îlcunoaște tot partidul, semnat de conducerea partidului cu firmamea. Ceea ce spune deputatul în cauză este o minciună pentru cădeputatul în cauză a dorit foarte mult să încheie un contract deconsultanță cu mine, iar eu am refuzat”, a spus Meseșan. Mai mult,ea a subliniat că nu are nici un contract de consultanță cu nici unparlamentar. Întrebată cum comentează totuși declarațiile luiBoldea, conform cărora i s-ar fi solicitat încheierea unui contractîn valoare de 1000 de euro, Meseșan a răspuns: „Dacă vreți sărecurg la limbajul de jurnalist, cum am fost odată, pot să spun căeu nu mă vând pe gratis”.

Boldea: „Am apărat persoane din MISA în2006”

Deputatul PDL Gelu Vișan a spus și el, ieri, că Mihail Boldeaminte și că participarea acestuia în emisiuni nu a fost aprobată deAda Meseșan pentru că a fost avocatul MISA într-un proces. „GeluVișan minte și dovedește demagogie. Este un om incorect pentru căși el a fost prezent la discuția în care am ridicat problema legatăde Ada Meseșan și niciun moment nu s-a pus problema ca suntavocatul MISA”, a declarat Boldea pentru Gândul. El a precizat însăcă, într-adevăr, în 2006, a apărat o parte din persoanele care erauacuzate în dosarul MISA. „Au fost cercetate pentru trafic depersoane. Dar, când am devenit parlamentar, am renunțat să-i maireprezint pe aceștia pentru că eram incompatibil”, a precizatBoldea.

Pedeliștii, ironizați de PSD

Disputa pe marginea nominalizării Adei Meseșan s-a mutat apoi înParlament. Plecând de la dezvăluirea lui Boldea, social-democrațiiau susținut cu ironie că vor trebui „să cotizeze” la PDL ca săpoată merge în emisiunile televizate. „În această situație suntobligat să înțeleg că, de acum înainte, pentru a apărea lateleviziunea română, suntem obligați să cotizăm, firește, la PDL.Probabil că politicienii, cu 1.000 euro, așa cum avem exemplul datde Mihail Boldea, oamenii de afaceri, cu 5.000-10.000 euro, iarbieții artiști, care știm că au buzunarele cam goale, cu 500 deeuro măcar pentru PDL”, a spus, de la tribună, deputatul PSD VictorSocaciu.

Citește și:

Consiliul deAdministrație al TVR, avizat favorabil deParlament

Inchide