Cataramă: Numirea lui Kovesi demonstrează aprecierea pe care UE o dă luptei împotriva corupției

Redactor:
Diana Grigore
Cataramă: Numirea lui Kovesi demonstrează aprecierea pe care UE o dă luptei împotriva corupției
Președintele partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, salută numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, susținând că acest demers demonstrează aprecierea pe care UE o dă luptei împotriva corupției, indiferent că în România fosta șefă DNA este o persoană controversată.

„Salut numirea dnei L.C.Kovesi în funcția de procuror șef european! Indiscutabil, în România, fosta șefă a DNA este o persoană controversată, reușind să împartă societatea în două grupuri, nu neapărat egale. La fel de adevarat este însă și faptul că, la nivel european situația este apreciată diferit, numirea demonstrând aprecierea pe care UE o dă luptei și eforturilor de luptă împotriva corupției”, a transmis, vineri, Viorel Cataramă, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

El a adăugat că speră ca tot mai mulți români să obțină funcții importante la nivel european.

„Să sperăm că tot mai mulți compatrioți vor fi aleși sau numiți în funcții înalte la nivel mondial, ca o recunoaștere a eforturilor noastre de a ne integra cu succes în lumea occidentală”, a adăugat Cataramă.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Potrivit surselor MEDIAFAX, au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că Parlamentul European și Consiliul UE vor avea marți o întâlnire în care vor confirma formal numirea Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european, urmând ca procedura oficială să se încheie cu un vot formal în plenul PE.

 

Inchide