Ce CITEȘTE Elena Udrea: Scriitorul meu preferat este CAMIL PETRESCU; am citit Garcia Marquez când era o modă

Redactor:
Emma Toader
Ce CITEȘTE Elena Udrea: Scriitorul meu preferat este CAMIL PETRESCU; am citit Garcia Marquez când era o modă
Liderul PDL Elena Udrea a declarat, joi, că scriitorul ei preferat este Camil Petrescu și că a citit Garcia Marquez când "era o modă", iar ultima carte pe care a "frunzărit-o" este "Patru femei, patru povești", a Aurorei Liiceanu.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, joi, că scriitorul ei preferat este Camil Petrescu și că a citit Garcia Marquez când „era o modă”, iar ultima carte pe care a „frunzărit-o” este „Patru femei, patru povești”, a Aurorei Liiceanu.

Elena Udrea a făcut aceste precizări răspunzând unor întrebări, după ce a înmânat unor tineri studenți 80 de abonamente la Biblioteca Centrală Universitară. „Camil Petrescu este autorul meu preferat”, a spus Udrea, arătând că i-au plăcut „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, „Patul lui Procust” și „Jocul ieleilor”.

Întrebată care este ultima carte pe care citit-o, Udrea a răpuns: „În afară de cărțile pe care le citesc pentru că-mi folosesc în funcția de ministru, despre resursele de turism ale României, am în momentul ăsta, am primit niște cărți de la târgul de carte și am zis să mă apuc să citesc și eu. Este o carte de Aurora Liiceanu, despre patru femei cu patru destine, dar recunosc că am frunzărit-o și n-am apucat să intru profund în conținutul cărții”.

Întrebată despre un autor preferat din literatura universală, Udrea l-a menționat pe Garcia Marquez. „Autorul preferat, când era o modă, Garcia Marquez. A fost o modă acum 10 ani, toată lumea citea Garcia Marquez, dar n-aș putea să spun că la fel de mult cum l-am iubit pe Camil Petrescu, la vremea când am descoperit opera lui”, a precizat Elena Udrea.

Ea a arătat că este bine ca toți tinerii să citească și a apreciat că „cititul pe internet nu se compară cu cititul la bibliotecă”.

„Pe vremea studenției mele, adică acum exact vreo 19 ani, când am început facultatea, era cu totul altfel, nu era atâta preocupare pentru internet, nu era așa de extins internetul ca astăzi. Încă mergeam în bibliotecă, încă ne pregăteam și studiam materiile la biblioteca universității, conta foarte mult și aveam deprinderea aceasta din liceu, când citești”, a spus Udrea.

Ministrul a apreciat că astăzi tehnica a avansat foarte mult. „Noi eram mai demodați”, a apreciat Elena Udrea.

Întrebată dacă avea vreo materie care nu-i plăcea în facultate, Elena Udrea a spus că a făcut științe juridice și administrative „o facultate foarte frumoasă, cu materii foarte frumoase”. Ea a adăugat că Procedura Civilă este o materie foarte grea, cu un examen greu.

„În liceu nu mă împăcam deloc cu chimia sau cu fizica, mai degrabă cu literatura, cu istoria. Dar în facultate nu am avut nicio materie care să nu-mi placă”, a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea a înmânat joi seara, la sediul organizației PDL, tinerilor studenți 80 de abonamente gratuite la Biblioteca Centrală Universitară.

Liderul PDL Elena Udrea a înmânat unui grup de studenți, joi seară, într-o acțiune de partid, 80 de abonamente la Biblioteca Centrală Universitară, declarând că este încurajator să vadă tineri cărora le place să citească și adăugând: „E un semnal că putem să fim antimanelizare, antitabloitizare”.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide