Ce ofertă de pace i-a făcut Boc lui Blaga. Cum se vor împărți funcțiile la Congresul PDL. EXCLUSIV

Redactor:
Raul Florea
Ce ofertă de pace i-a făcut Boc lui Blaga. Cum se vor împărți funcțiile la Congresul PDL. EXCLUSIV
Odată cu trasarea clară a două tabere distincte în PDL, Emil Boc face primele demersuri în vederea apropierii de Vasile Blaga.

Odată cu trasarea clară a două taberedistincte în PDL, Emil Boc face primele demersuri în vedereaapropierii de Vasile Blaga. Confruntat cu radicalizareadiscursurilor în rândul apropiaților actualului secretar general,care au culminat cu recentele ieșiri la rampă ale președintelui PDLDolj, Radu Berceanu, și cu refuzul senatorilor democrat-liberali dea-l „trăda” pe Blaga, premierul pregătește o ofertă de pace care săgaranteze faptul că partidul nu se va rupe după congresul din lunamai. Discuțiile din tabăra lui Boc vizează un „pact” verbal care săasigure o distribuire a funcțiilor de la vârful partidului directproporțională cu rezultatul votului celor două moțiuni. Concret,cele aproximativ 50 de funcții din Biroul Permanent Național arurma să fie împărțite între cele două tabere respectându-seîntocmai procentul înregistrat în urma votului acordat de către cei1400 de delegați.

„Dacă, de exemplu, Boc ia 60% și Blaga ia40%, atunci 60% dintre funcțiile care permit accesul la centru vorfi ale susținătorilor lui Boc și 40%, ale susținătorilor luiBlaga”, a explicat pentru gândul unul dintre lideriidemocrat-liberali, apropiați premierului. Cum alegerile din PDL voravea loc în cascadă, începând cu funcția de președinte, continuândcu cele de primvicepreședinte, secretar general, vicepreședinți șisecretari generali adjuncți, împărțirea locurilor din BPN va puteafi pusă în practică, în primă fază, prin susținerea de comun acorda candidaților pe fiecare funcție în parte, iar în a doua fază prinaccederea în BPN a celor care vor ocupa posturi suplimentare precumcele de „invitați speciali”. „Se poate ajunge la un astfel de acordîn cazul în care rezultatul de la congres va fi unul strâns. Dacăuna dintre cele două părți va lua 90%, atunci o astfel deînțelegere nu mai are sens”, a precizat pentru gândul unul dintre lideriiPDL.

Lansarea moțiunilor, debutul campaniei înfiliale

Oferta de pace a lui Boc vine cu doar câtevazile înainte de lansarea oficială a celor două moțiuni. Documentelecu care Emil Boc, respectiv Vasile Blaga, vor da startul campanieielectorale în filialele PDL vor fi lansate luni, în Modrogan, lasediul central al partidului, imediat după ședința BirouluiPermanent Național. Ținută în mare secret, moțiunea lui Boc pare săfi primit în sfârșit un nume: „Echipa dreptei pentruRomânia puternică”, deși cei care au participat la redactareadocumentului neagă că acesta este finalizat.

De cealaltă parte, moțiunea lui Vasile Blagaa primit și o a treia variantă a denumirii. Surse din tabărasecretarului general au precizat pentru gândul că după „Dreapta română” și”Dreapta populară”, un alt titlu vehiculat al documentului luiBlaga este „România Dreaptă. România Europeană”:”În total, avem vreo șapte variante. Documentul cuprinde cam 50 depagini și este bine pus la punct”. Imediat după lansarea în cursapentru șefia PDL, cei doi candidați, împreună cu susținătorii lorvor lua la rând fiecare filială în parte, pentru a-și prezentamoțiunile și a obține susținerea organizațiilor. „Vor fi organizatetururi a câte două-trei județe. În mod normal, toate filialele voracorda sprijinul ambilor candidați. Așa ar fi fair-play. În rest,președintele va fi stabilit prin votul delegaților”, ne-a precizatunul dintre liderii democrat-liberali.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Simona Halep face declaraţia momentului: ”Mi-a tras una de am zis că mă desfigurează”
Inchide