• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Ce spune Victor Ponta despre declarațiile critice ale subsecretarului de stat american Victoria Nuland

Ce spune Victor Ponta despre declarațiile critice ale subsecretarului de stat american Victoria Nuland
Președintele SUA, Barack Obama, și subsecretarul de stat american Victoria Nuland au o poziție publică deja extrem de critică față de ceea ce se întâmplă în Ungaria, a declarat premierul Ponta, întrebat despre afirmațiile lui Nuland privind ignorarea valorilor democratice și protejarea corupților.

„Cred că și președintele Barack Obama, și doamna subsecretar Nuland au o poziție publică deja extrem de critică vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în țara vecină, față de Ungaria, și cred că dumneavoastră azi, fiind chiar în România și chiar la București, dacă nu mă înșel, domnul Orban, aveți ocazia să-l întrebați. Eu, ca prim-ministru al României, nu vreau sau nu pot să comentez în public uitându-mă peste graniță la alții”, a răspuns Ponta la solicitarea presei de a comenta declarația subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Și purtătorul de cuvânt al PSD; Dan Șova, susține într-un comunicat de presă că subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, „s-a referit, în mod evident, la situația din Ungaria, la acțiunile lui Viktor Orban, prietenul lui Traian Băsescu”.

Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat, joi, liderii central-europeni care profită de apartenența la UE și NATO dar ignoră valorile democratice, oficialul american criticând și protejarea oficialilor corupți de urmărirea judiciară, fără a nominaliza explicit vreo țară.

Zsolt Nemeth, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a declarat, joi, la Washington, ca răspuns la acuzațiile subsecretarului de stat Victoria Nuland, că SUA ar trebui să numească un ambasador la Budapesta care să obțină informații corecte despre Ungaria, având în vedere că postul de ambasador este vacant de doi ani.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se află în România și participă, vineri, la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcționa o școală profesională.

Inchide